Thuiswerk mogelijkheid: Amazon in Nederland

Amazon

In Brabant hebben steeds meer bedrijven en ondernemers last van het feit dat personeel thuis gaat werken door de uitbraak van het coronavirus. Hierdoor krijgen zij ook meer tijd, want niet alle werkzaamheden kunnen thuis uitgevoerd worden. Om die reden heeft eRocket een blog reeks gepubliceerd over de werkzaamheden die je als bedrijf of ondernemer door je personeel, die thuis zit, kunt laten uitvoeren. Een overzicht van werkzaamheden vind je in onze blog “Mijn personeel gaat thuiswerken, en nu?“. Daarnaast gaan onze andere blogs over social media kanalen en een contentkalender maken. Dit blogartikel gaat over Amazon en wat je personeel thuis kan doen om te onderzoeken wat dit betekent voor jou/jullie webshop.

Amazon in Nederland

Zoals velen van jullie al gehoord of zelfs gemerkt hebben is de webshop gigant Amazon sinds dinsdag (10-03-2020) gelanceerd in Nederland. Dit heeft en zal steeds meer invloed gaan hebben op de Nederlandse webshops. Maar wat kun je als Nederlandse webshop nu doen met de opening van deze webshop gigant? Wat zijn nu de kansen en bedreigingen voor jouw bedrijf?
Amazon

Wat kun je onderzoeken?

Je kunt je personeel de volgende vragen laten onderzoeken op het gebied van Amazon:

 • Wat voor effect heeft de lancering van Amazon op onze webshop?
 • Waarin onderscheiden wij ons ten opzicht van Amazon?
 • Zijn jouw concurrenten actief op Amazon?
 • Is het interessant om jouw producten via Amazon te verkopen?
  • Welke strategie moet je hanteren?
  • Wat zijn de kosten om via Amazon te verkopen?
  • Wat zijn de must-do’s?
  • Welke valkuilen zijn er bij het verkopen op Amazon ?
  • Hoe groot is de concurrentie?
  • Heeft Amazon vergelijkbare producten in het assortiment?
  • Zijn er alternatieven voor jouw product op Amazon?
  • Is mijn merk/private label sterk genoeg?
  • Zijn mijn producten kwalitatief goed genoeg?
  • In welke landen wil ik mijn product verkopen?

Voordat je op Amazon gaat verkopen moet je eerst alle kansen en bedreigingen onderzoeken en onderzoeken of het rendabel is voor jouw bedrijf. Amazon biedt mooie kansen, maar er zijn ook gevaren in het verkopen via de webshop gigant.
Onderzoek naar de mogelijkheden van Amazon

Gevolgen van Amazon onderzoeken

Ook als er niet via Amazon verkocht gaat worden is het alsnog interessant om onderzoek te doen naar de effecten en gevolgen van de komst van de webshop gigant. Je wilt weten wat de gevolgen op het bedrijf of onderneming zijn, voor de markt en jouw doelgroep. Daarnaast is interessant om te weten of Amazon vergelijkbare producten verkoopt of dat concurrenten via Amazon verkopen. Waarin onderscheiden wij ons van Amazon? Communiceren jullie de juiste USP’s? Dit zijn een aantal voorbeeld vragen die je jezelf kunt stellen.

Hulp nodig bij het onderzoeken van de mogelijkheden op Amazon?

Genoeg redenen onderzoek te doen naar het effect van Amazon op jouw bedrijf en eventueel de mogelijkheden om via Amazon te verkopen. Heb je hulp/ondersteuning nodig of wil je graag meer informatie over dit of een ander onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op via de chat, het contactformulier, telefonisch via 076 782 0560 of via de mail op bori@erocket.nl.

Meer uit e-commerce halen?

Wij presenteren graag de kansen die wij zien.

Meer inspirerende blogs

e-commerce tips
E-commerce tips voor jouw webshop
Pinterest shop
Help, mijn Pinterest winkel is weg!
Online marketing voor webshops
Deze online marketing strategie gebruiken wij voor webshops
tiktok shopping
TikTok Shopping is here! #tiktokmademebuyit

Belangrijke pagina's

Wat is jullie track record?
Welke online marketing diensten pakken jullie op?
E-commerce marketing
Een ROAS van 1300 met Performance Max voor Online Skateshop

Voor Online Skateshop blijven we altijd de Google Ads campagnes optimaliseren en lopen er altijd experimenten. Via Performance Max campagnes behaalden we hier sky high resultaten.