Deze online marketing strategie gebruiken wij voor webshops

Online marketing voor webshops

Online marketing kan je webshop een flinke boost geven. Daarvoor heb je wel een online marketing strategie nodig die werkt voor webshops. De Multi Funnel Marketing strategie is de stuwraket voor je marketingdoelen! Wij gebruiken deze online marketing strategie zelf ook! Met deze zelfontwikkelde strategie combineren we de krachten van verschillende online marketing kanalen om jouw doelen te behalen.

In dit artikel laten we je per online marketing kanaal zien hoe wij Multi Funnel Marketing inzetten om webshops te laten groeien.

Het belang van online marketing voor webshops

Online marketing kun je inzetten voor alle soorten webshops. De Multi Funnel Marketing strategie werkt voor zowel business-to-consumer (B2C) als business-to-business (B2B) webshops. De meeste webshops richten zich op (B2C).

De belangrijkste online marketing kanalen voor webshops zijn SEO, SEA en social media marketing. Door goede SEO optimalisaties door te voeren vergroot je de vindbaarheid van je producten in Google. Daarnaast kun je jouw producten in de schijnwerpers zetten met Google advertenties (SEA). Nadat je goed vindbaar bent in Google kun je de Multi Funnel Marketing strategie uitbreiden met social media. Dit is een goede manier om je naamsbekendheid te vergroten.

Online marketing voor webshops

De vindbaarheid van je webshop verbeteren (SEO)

Met een webshop is het goed mogelijk om je vindbaarheid in Google te verhogen. Het is verstandig om te starten met het optimaliseren van de categoriepagina’s van je webwinkel. Als deze pagina’s goed vindbaar zijn in Google, ontvang je direct meer bezoekers op je categoriepagina en indirect dus ook op je productpagina’s. Uiteraard start je met de categorieën die voor jou het meest winstgevend zijn.

Heb je al je categoriepagina’s geoptimaliseerd? Dan kan je verder gaan met het optimaliseren van productpagina’s. Ook hier start je met de meest winstgevende producten.

Wil je jouw pagina’s gaan optimaliseren voor Google? Start dan met een zoekwoordenonderzoek. Dit is de basis voor jouw geoptimaliseerde pagina’s. Lees hiervoor ook eens ons blogartikel over zoekwoordenonderzoeken.

Google Advertenties voor je webshop (SEA)

In de online marketing wereld zijn Google advertenties voor webshops vaak erg effectief. Als webshop kan je gebruik maken van Google Shopping. Met Google Shopping promoot en verkoop je jouw producten met behulp van het Google zoeknetwerk. Het werkt net iets anders dan de traditionele Google advertenties. Je maakt de advertentie niet op basis van zoekwoorden, maar met een product feed. Hiervoor gebruik je zowel Google Ads als Google Merchant Center.

Google Shopping kan zeer effectief zijn om de online marketing voor je webshop een boost te geven. Toch moet je niet vergeten dat dit hand in hand gaat met SEO. Je advertenties in Google Shopping scoren namelijk beter als je een goed geoptimaliseerde pagina hebt. Het gevolg is dat je minder moet betalen voor betere resultaten!

Vergroot je naamsbekendheid met social media

Nu je webwinkel goed vindbaar is in Google kan je je Multi Funnel Marketing strategie uitbreiden met social media. Dit is een goede manier om meer naamsbekendheid te creëren. Als je begint met social media is het belangrijk om uit te zoeken welke social media kanalen interessant zijn voor jouw webshop. Kies de kanalen waarvan jij weet dat je doelgroep daarop actief is.

Tip! Vergeet Pinterest niet. Op Pinterest doen veel mensen inspiratie op voor producten. Zeker visuele producten (denk aan: hobby webshops en woon webwinkels) doen het vaak erg goed op Pinterest. Lees hier hoe jij Pinterest het beste kunt gebruiken.

Wil jij ook een online marketing strategie voor je webshop?

Wil jij na het lezen van dit blogartikel ook weten wat Multi Funnel Marketing voor jouw webshop kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij komen graag bij je langs of videobellen om de kansen voor jouw webshop te bespreken.

Meer uit e-commerce halen?

Wij presenteren graag de kansen die wij zien.

Meer inspirerende blogs

e-commerce tips
E-commerce tips voor jouw webshop
Pinterest shop
Help, mijn Pinterest winkel is weg!
Emailmarketing optimaliseren
4 tips voor het optimaliseren van jouw email marketing!
adverteren op bol
Adverteren op bol.com: hoe pak je dat aan?
SOCIAL COMMERCE
Social Commerce: nu is hét moment om te beginnen
Storytelling in e-commerce - eRocket
Storytelling in jouw e-commerce: ga de connectie aan
nieuwe regels online reviews
Nieuws: Nieuwe regels rondom online reviews in je webshop

Belangrijke pagina's

Kunnen jullie met onze webbouwer samenwerken?
Wat is jullie track record?
Rekenen jullie opstartkosten?
E-commerce marketing
Een ROAS van 1300 met Performance Max voor Online Skateshop

Voor Online Skateshop blijven we altijd de Google Ads campagnes optimaliseren en lopen er altijd experimenten. Via Performance Max campagnes behaalden we hier sky high resultaten.