Growth hacking, wat is het en hoe zet jij het vandaag nog in?

Wat betekent growth hacking

Growth hacking is een methode waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende tools, visies, technieken en creativiteit om één doel te behalen; groei. Je gaat direct vanaf het begin verschillende aannames testen, in plaats van wekenlang aan een plan te werken. Hierdoor verzamel je veel data en kom je er snel achter wat wél en niet voor jouw bedrijf of merk werkt. Data is daarbij je leidraad en zal, voordat je een nieuw experiment start, uitgebreid onderzocht worden.

Lang verhaal kort. Growth hacking is een mindset en een proces om zo snel mogelijke groei te realiseren waarbij het budget en data zo efficiënt mogelijk ingezet worden.

Wat is het verschil tussen growth hacking en growth marketing?

Naast growth hacking is er ook growth marketing. En ik hoor je denken; ‘Is dit iets heel anders?’. Nee. Het is bijna hetzelfde. Wat je doelstelling ook is, je wilt altijd groeien met je bedrijf. Bij growth marketing ga je na wat jij als marketeer nodig hebt om dit proces te versnellen (oftewel: hacken). Hiervoor kun je een aantal slimme tools inzetten. Denk hierbij aan Hotjar, een programma waarmee jij meer kunt leren over het gedrag van jouw website bezoekers. Of Bannersnack, waarmee jij de mooiste banners maakt om jouw doelgroep (opnieuw) te bereiken en je naamsbekendheid te vergroten.

Het proces

Wanneer je met growth marketing aan de slag gaat komen hier drie disciplines bij kijken. Creatieve marketing, data en de technische skills. De combinatie zorgt ervoor dat je dat ene doel gaat behalen. Wil jij groeien, dan is het van belang dat je naamsbekendheid vergroot wordt. Dit doe je door middel van creatieve marketing in te zetten en hiermee de juiste doelgroep te bereiken. Wanneer je marketing inzet, verzamel je data. Deze data ga je analyseren zodat je er vervolgens mee kunt experimenteren. Om te kunnen experimenteren heb je de juiste technische tools nodig om zo meer data te generen. Op die manier ontdek jij wat het beste werkt voor jouw ideale klant.

Growth hacking

Ga zelf aan de slag

Wil jij snel en efficiënt groeien? Dan raden wij je aan om met growth marketing aan de slag te gaan. Mocht je hier hulp bij kunnen gebruiken of graag advies willen ontvangen? Wij denken graag met je mee. Neem vrijblijvend contact met ons op via 076-7820560 of mail naar juliette@erocket.nl. Ben jij ready for launch?