Succesvolle
social media strategie

Zichtbaarheid en betrokkenheid op de juiste social media kanalen

Waarom social media?

Social media is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven en is een uitstekende manier om met je doelgroep in contact te komen. Hoe ziet jouw social media strategie eruit?

Vaak denken mensen bij social media direct aan Facebook, Instagram of LinkedIn, maar ook TikTok of Pinterest marketing zijn interessant. Bij eRocket bepalen we samen met jou welke kanalen relevant zijn en werken we hiervoor een passende strategie uit.

Op deze pagina geven we je een beeld van de social media strategie die we voor jouw bedrijf kunnen opzetten én uitvoeren.

Een vliegende start

We beginnen altijd met jouw doelstelling en achtergrondinformatie. Om stappen te maken, willen we alles weten. Wat is je product of dienst? Wat onderscheidt jou van de concurrent? Welke doelgroep wil je aanspreken? Wat is je tone-of-voice?

Op basis van alle input gaan we aan de slag. We kiezen de social media kanalen die passen bij je doelstelling en brainstormen over een aantal berichten. Vanaf daar gaan we aan de slag zodat er een content kalender komt inclusief voorstellen voor social media campagnes. Zo maken we samen een vliegende start in social media marketing! 

Onze artikelen over Social Media Marketing

Social media strategie op maat

Bij eRocket ben je geen nummer. Van ons kun je maatwerk verwachten. Een online marketingplan op basis van jouw doelstellingen. Het plan bevat een complete social media strategie, maar ook SEO, SEA en e-mail marketing. Kortom, een combinatie van kanalen. Voor het beste resultaat. 

Binnen onze social media strategie volgen we deze stappen:

  • Analyse van de doelgroep en meest passende kanalen;
  • Nieuwe accounts aanmaken en/of huidige accounts perfect inrichten;
  • Complete contentkalender voor ieder kanaal;
  • Campagnevoorstel om jouw doelgroep nog beter te bereiken in de verschillende fases van de customer journey;
  • Doorlopend campagnes analyseren en optimaliseren op basis van passende KPI’s.


Ook de verdere samenwerking met eRocket is maatwerk. Wil jij de contentkalender zelf verzorgen? Een Instagram training volgen? Liever brainstormen met één van onze online marketeers? Of juist alles compleet uitbesteden? Alles is mogelijk! Wij delen onze kennis graag met je. 

social media strategie

Aan de slag met jouw
social media strategie?

We laten je graag zien welke kansen wij zien voor jouw social media strategie. Neem gerust contact met ons op.