Gratis contentkalender template 2024 + voorbeeld

Contentkalender template

Om bij je doelgroep in beeld te komen en te blijven, moet je een constante stroom aan content produceren. Door informatie te delen, toon je autoriteit en wek je vertrouwen op bij je toekomstige klanten. Een contentkalender template biedt hiervoor de ideale houvast.

Het plannen en maken van content kan echter veel tijd en energie kosten voor een organisatie. Wanneer je dit niet structureel inplant is de kans groot, dat dit vergeten of verschoven gaat worden. Of nog erger, dat de content ondermaats is vanwege tijdgebrek. Terwijl het maken en delen van content ontzettend waardevol kan zijn voor je bedrijf.

Wil jij als bedrijf jouw doelgroep bereiken met een constante stroom aan waardevolle content? Download dan ons contentkalender template en werk nu samen met jouw collega’s aan de toekomstige stroom aan content.

Contentkalender template

Wat is een contentkalender?

Een contentkalender is een overzicht van een bepaalde periode waarin van tevoren wordt gepland wat je als bedrijf wil communiceren. In de contentkalender geef je ook aan wat het onderwerp is, wat het doel is, wat voor type content het is en op welk kanaal je de content wil gaan delen.

Door de contentkalender in te vullen heb je duidelijk wat je wil communiceren en heb je langer de tijd om je hierop voor te bereiden. Dit zorgt voor sterkere content. Je hebt namelijk de tijd genomen om je contentkalender in te vullen en voor te bereiden wat je wil communiceren.

Een voorbeeld van een contentkalender

eRocket maakt gebruik van een contentkalender voor ieder onderdeel van Multi Funnel Marketing. Op deze manier ga je structureel te werk zonder onnodige vertragingen op te lopen. Wij geven je een voorbeeld van ons template voor de volgende onderdelen:

  • SEO template
  • SEA template
  • Social media template

 

SEO template

SEO blogs, SEO webpagina’s, nieuwsbrieven en whitepapers zijn een aantal voorbeelden van onderdelen die wij verwerken in onze SEO template. Hoe meer content je maakt, hoe harder je een contentkalender nodig hebt. Wij monitoren wekelijks de onderwerpen, zoekwoorden en de posities van de zoekwoorden. In dit contentkalender template vind je in één oogopslag alle input die je nodig hebt.

SEO structuur

SEA template

Wanneer je aan de slag gaat met je Google Ads campagnes wil je zo efficiënt mogelijk te werk gaan. Voordat wij een campagnes maken in Google Ads, maken wij altijd eerst een campagnestructuur aan. Op deze wijze kan je strategische keuzes beter uitwerken en eventuele problemen voor zijn. Daarnaast geeft het een duidelijk beeld welke zoekwoorden je gebruikt. Dit is namelijk in Google Ads niet overzichtelijk.

SEA structuur

Social media template

Het gebruiken van een template voor je social media kanalen is misschien wel de meest voor de hand liggende contentkalender. Je plant je berichten weken vooruit, zodat je niet op het laatste moment weer een post moet verzinnen. We kennen dit gevoel allemaal! Het template van eRocket laat je structureel vooruit plannen en nadenken over wat je wilt uitstralen met social media kanalen.

Social media structuur

Download het contentkalender template

Download het contentkalender template en ontvang je de contentkalender van eRocket (Google Document) waarbij je zelf aan de slag kan gaan met je eigen contentkalender.

Wil je hulp bij het structureel inplannen van je content?

Wanneer wij online marketing voor onze klanten doen, dan zetten we altijd Multi Funnel Marketing in. Deze online marketing strategie zorgt ervoor dat we alles optimaliseren om een doelstelling te halen. Wanneer je ook meer rendement uit online marketing willen halen, neem dan contact met ons op of spreek ons aan op de chat.

Graag digitaal kennismaken?

Meer uit social media halen?

Speel in op je doelgroep via social media content en campagnes.

Meer inspirerende blogs

Wat is Reddit?
Wat is Reddit en waarom moet jij het inzetten?
Instagram feed maken
Maak een Instagram feed in 5 stappen!
LinkedIn interactie
Zo krijg je meer interactie op je LinkedIn berichten
zakelijke pinterest tools
Pinterest zakelijk gebruiken? Wij geven je 4 handige tools!
facebook ads funnels
In 4 stappen naar een Facebook Ads funnel die converteert
Snapchat
Wat is Snapchat, wie gebruikt het en hoe werkt het?

Belangrijke pagina's

Wat is jullie track record?
Wat maakt jullie anders dan andere online markering bureaus?
Social media strategie
Aanvraag contentkalender template
575% meer e-commerce omzet voor Exxcellent

Exxcellent heeft een vliegende start gemaakt met eRocket waarbij we de volledige Multi Funnel Marketing Strategie hebben ingezet. Zo hebben we SEO ingezet op de belangrijkste categoriepagina's. De SEA structuur is herzien en we adverteren daarnaast actief op Instagram, Facebook en Pinterest. Een stijging van 16.000% in omzet is daarvan het directe resultaat.