Gratis contentkalender template + voorbeeld

Om bij je doelgroep in beeld te komen en te blijven, moet je een constante stroom aan content produceren. Door informatie te delen, toon je autoriteit en wek je vertrouwen op bij je toekomstige klanten. Een contentkalender template biedt hiervoor de ideale houvast.

Het plannen en maken van content kan echter veel tijd en energie kosten voor een organisatie. Wanneer je dit niet structureel inplant is de kans groot, dat dit vergeten of verschoven gaat worden. Of nog erger, dat de content ondermaats is vanwege tijdgebrek. Terwijl het maken en delen van content ontzettend waardevol kan zijn voor je bedrijf.

Wil jij als bedrijf jouw doelgroep bereiken met een constante stroom aan waardevolle content? Download dan ons contentkalender template en werk nu samen met jouw collega’s aan de toekomstige stroom aan content.

download template

voorbeeld contentkalender social media

Wat is een contentkalender?

Een contentkalender is een overzicht van een bepaalde periode waarin van tevoren wordt gepland wat je als bedrijf wil communiceren. In de contentkalender geef je ook aan wat het onderwerp is, wat het doel is, wat voor type content het is en op welk kanaal je de content wil gaan delen.

Door de contentkalender in te vullen heb je duidelijk wat je wil communiceren en heb je langer de tijd om je hierop voor te bereiden. Dit zorgt voor sterkere content. Je hebt namelijk de tijd genomen om je contentkalender in te vullen en voor te bereiden wat je wil communiceren.

Een voorbeeld van een contentkalender

eRocket maakt gebruik van een contentkalender voor ieder onderdeel van Multi Funnel Marketing. Op deze manier ga je structureel te werk zonder onnodige vertragingen op te lopen. Wij geven je een voorbeeld van ons template voor alleen het social media deel. Wij gebruiken het voor de volgende onderdelen:

  • Social media template
  • SEO planning
  • SEA online advertentie structuur
  • Email automation

Social media template

Het gebruiken van een template voor je social media kanalen is misschien wel de meest voor de hand liggende contentkalender. Je plant je berichten weken vooruit, zodat je niet op het laatste moment weer een post moet verzinnen. We kennen dit gevoel allemaal! Het template van eRocket laat je structureel vooruit plannen en nadenken over wat je wilt uitstralen met social media kanalen.

lege template contentkalender

Download de template

Download de contentkalender template en ontvang hem als Google Drive Document waarbij je zelf aan de slag in kan werken. Zo ga je zelf aan de slag met je eigen contentkalender voor social media.

download template

Wil je hulp bij het structureel inplannen van je content?

Wil je meer rendement uit social media of andere kanalen halen? Wanneer wij online marketing voor onze klanten doen, dan zetten we altijd Multi Funnel Marketing in.

Deze online marketing strategie zorgt ervoor dat we alles optimaliseren om een doelstelling te halen. Wanneer je ook meer uit online marketing wil halen, neem dan contact met ons op of spreek ons aan op de chat.

eRocket
Zinkstraat 1
4823 AD Breda
076 782 05 60
info@erocket.nl

Wil je weten wat Multi Funnel Marketing voor jouw bedrijf kan opleveren? Neem contact met ons op!

eRocket heeft 33 beoordelingen van klanten en heeft een beoordeling van 4,8 uit 5.