Gratis contentkalender template 2023 + voorbeeld

Wil jij bij je doelgroep in beeld komen en ook blijven? Probeer een content kalender. Het is belangrijk om een constante stroom aan content te produceren. Door informatie te delen, toon je autoriteit en wek je vertrouwen op bij je toekomstige klanten. Een contentkalender template biedt hiervoor de ideale houvast.

Het plannen en maken van content kan echter veel tijd en energie kosten voor een organisatie. Wanneer je dit niet structureel inplant is de kans groot, dat dit vergeten of verschoven gaat worden. Of nog erger, dat de content ondermaats is vanwege tijdgebrek. Terwijl het maken en delen van content ontzettend waardevol kan zijn voor je bedrijf. Ben jij ready om aan de slag te gaan met een contentkalender? Lees dit artikel snel verder!

download template

Template contentkalender

Hoe maak je een contentkalender?

Om een vliegende start te maken met een contentkalender, heb je een goede strategie nodig, bijvoorbeeld een social media strategie. Zonder strategie kun je namelijk geen duidelijke doelen stellen. Een contentkalender is een overzicht van een bepaalde periode waarin van tevoren wordt gepland wat je als bedrijf wil communiceren.

In de contentkalender geef je ook aan wat het onderwerp is, wat het doel is, wat voor type content het is en op welk kanaal je de content wil gaan delen.

Door de contentkalender in te vullen heb je duidelijk wat je wil communiceren en heb je langer de tijd om je hierop voor te bereiden. Dit zorgt voor sterkere content. Je hebt namelijk de tijd genomen om je contentkalender in te vullen en voor te bereiden wat je wil communiceren.

Een voorbeeld van een contentkalender

eRocket maakt gebruik van een contentkalender voor ieder onderdeel van Multi Funnel Marketing. Op deze manier ga je structureel te werk zonder onnodige vertragingen op te lopen. Wij geven je een voorbeeld van ons template voor alleen het social media deel. Wij gebruiken het voor de volgende onderdelen:

 • Social media template
 • SEO planning
 • SEA online advertentie structuur
 • Email automation

Aantal volgers en interactie verhogen

Voor onze klant Peter Rabbit hebben we een contentkalender ingezet, waar binnen 5 maanden mooie resultaten zijn bereikt. Het aantal volgens op Instagram is gegroeid van 182 naar 1.000. In de contentkalender werd gebruik gemaakt van verschillende soorten content, waardoor de interactie met volgers is gestegen. Door consequent te posten met diverse content hebben we de huidige volgers aangesproken en nieuwe volgers erbij gekregen.

Social media template

Het gebruiken van een contentkalender template voor je social media kanalen is misschien wel de meest voor de hand liggende contentkalender. Je plant je berichten weken vooruit, zodat je niet op het laatste moment weer een post moet verzinnen. We kennen dit gevoel allemaal! Het template van eRocket laat je structureel vooruit plannen en nadenken over wat je wilt uitstralen met social media kanalen. Hieronder wat tips voor het opzetten van een contentkalender:

 • Bepaal het kanaal waarop je het bericht wilt plaatsen
 • Geef aan op welke dagen je een bericht wilt plaatsen
 • Bekijk interessante inhaakdagen
 • Bepaal de content die je wilt gebruiken

Contentkalender social media

Download de contentkalender template

Wil jij als bedrijf jouw doelgroep bereiken met een constante stroom aan waardevolle content? Download dan onze contentkalender template en werk samen met jouw collega’s aan de toekomstige stroom aan content.

In deze template staan:

 • Alle maanden van 2023 uitgewerkt
 • Enkele inhaakdagen van dit jaar
 • Een contentkalender voorbeeld van eRocket

Ontvang het template Google Drive Document waarin je zelf eenvoudig aan de slag kan.

download template

kalender social media

Wil je hulp bij het structureel inplannen van je content?

Waar ga jij de contentkalender het eerst voor gebruiken? Meer rendement halen uit social media? Of een efficiënte SEO planning? Wij gebruiken een contentkalender voor verschillende kanalen om doelstellingen te behalen.

Wanneer wij online marketing voor onze klanten doen, dan zetten we altijd Multi Funnel Marketing in. Deze online marketing strategie zorgt ervoor dat we alles optimaliseren om een doelstelling te halen.

Benieuwd hoe de contentkalender voor jouw bedrijf eruit komt te zien? Neem dan contact met ons op.