Instagram marketing

Social media marketing is niet meer weg te denken in de online marketing wereld en Instagram kan natuurlijk niet ontbreken. We vertellen je graag meer over de eindeloze mogelijkheden.

Instagram in cijfers

Is Instagram marketing wel interessant voor mijn bedrijf? Wanneer je naar onderstaande cijfers kijkt is het duidelijk dat het hoog tijd is om dit platform serieus te nemen.

 • 90% van de mensen op Instagram volgt een bedrijf
 • 2 op de 3 vindt Instagram het platform in de interactie met bedrijven aan te gaan
 • 50% heeft meer interesse in een bedrijf wanneer zij advertenties op Instagram zien

Gebruik stories, reels en shopping om je doelgroep aan te spreken met je producten en diensten.

Instagram profiel

Het Instagram profiel van je bedrijf is de basis voor succesvolle Instagram marketing. Het is namelijk de manier om jouw merk onder de aandacht te brengen. Er zijn verschillende berichten mogelijk die bijdragen aan het tonen van de merkidentiteit.

 • Merkinhoud: Breng mensen in nauwer contact met producten en merken die ze leuk vinden via de makers die ze vertrouwen.
 • Stories: Zet aan tot actie door de creativiteit en authentieke spirit van je merk te laten zien via alledaagse momenten in Instagram Stories.
 • Reels: Inspireer je doelgroep met korte, vermakelijke video’s die kunnen worden ontdekt op het wereldwijde podium van Instagram.
 • Shoppen: Creëer klanten door ze de mogelijkheid te bieden hun favoriete producten eenvoudig op het juiste moment te ontdekken en te kopen.

Instagram shopping

Instagram shopping is ideaal om jouw producten onder de aandacht te brengen van potentiële kopers. Met de mooiste content zorg jij ervoor je opvalt onder de bezoekers. Aan de hand van producttags laat jij aan je klanten zien welke producten je aan biedt. 

Instagram adverteren

Gebruik Instagram marketing om te adverteren en potentiële klanten te bereiken met je producten of diensten. Kies de juiste targeting en praktische inzichten om de campagnes zo optimaal mogelijk in te richten.

Voor het inrichten en plaatsen van je advertenties gebruik je het advertentiebeheer van Facebook.

Onderdelen die belangrijk zijn bij het inrichten van je Instagram advertenties zijn:

 • Doelgroep targeting
 • Budget
 • Advertentie content
 • Advertentiestatistieken

 

Onze artikelen over Social Media Marketing

Instagram marketing strategie

De grote vraag is natuurlijk… Wat bereik je met het inrichten van Instagram marketing? Omdat Instagram een groeiend platform is, en dus duizenden mensen beschikbaar zijn op dit platform, zijn er veel mogelijkheden om die mensen te bereiken. Daarnaast zijn al die mensen potentiële klanten en is aan jou de taak om hen te overtuigen met waanzinnige content.

Instagram marketing voor bedrijven

Aan de slag met Instagram marketing

Onze online marketeers laten je graag zien wat we op het gebied van Instagram en andere social kanalen voor jouw bedrijf kunnen betekenen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.