De groei van het eRocket Instagram account

Wil je Instagram inzetten voor jouw bedrijf en weet je niet waar je moet beginnen? Bekijk dan onze Instagram tips voor bedrijven blogartikel. Hierin geven we praktische tips waarmee je direct aan de slag kunt. Met deze tips kun jij ervoor zorgen dat jouw Instagram account meer volgers krijgt en dat je meer bereik krijgt met jouw posts. In dit blogartikel gaan we dieper in hoe wij ons Instagram account hebben laten groeien in de afgelopen maanden.

 

Volgers

Er zijn meerdere strategieën om meer volgers te krijgen op Instagram. Wat wij de afgelopen maanden hebben gedaan is het account te laten groeien met kwalitatieve volgers. Kwalitatieve volgers zijn volgers die het account volgen om de content en die interactie hebben met je posts. Met je Instagram account wil je jouw doelgroep bereiken. Hier moet je op inspelen met jouw content.

 

Meet the eRocket team

Toen we eerdere content gingen analyseren zagen we dat content met onze teamleden het beste deden op basis van interactie. Om die reden hebben we “MEET THE TEAM” geïntroduceerd. Bij de “MEET THE TEAM” posts stellen wij ons één voor één voor en vertellen wij wat meer over onszelf. Naast een persoonlijk stukje over onszelf hebben we enkele persoonlijke foto’s toegevoegd zodat iedereen het eRocket team beter kan leren kennen. Op de berichten kregen we veel leuke response zowel op Instagram als buiten Instagram.

Instagram feed eRocket

Adventkalender

Net als vorig jaar hebben we dit jaar weer een advent kalender gedaan op Instagram. Vorig jaar zagen we dat hier veel interactie op kwam en om die reden hebben we het dit jaar weer gedaan. Tijdens de advent kalender hebben we winacties gedaan waarbij je producten/diensten van onze klanten kon winnen. Hiermee hebben we dus ook onze klanten gepromoot en hopen we dat zij ook meer volgers hebben gekregen daardoor. Naast de winacties heeft het eRocket team verschillende tips gegeven om de feestdagen nog leuker of lekkerder te maken. 

 

Nieuwe Instagram features

In de afgelopen maanden heeft Instagram verschillende nieuwe features geïntroduceerd, Instagram Reels en Gidsen. Door direct in te spelen op de features zorg je voor een groot organisch bereik. Het algoritme van Instagram zorgt ervoor dat nieuwe features (aan het begin) een groot organisch bereik heeft. Dus zie je een nieuwe feature op Instagram, speel hier dan op in. Zo kregen wij extra volgers door een Instagram Gids te maken van onze “MEET THE TEAM” berichten.  

Actief posten

Op het moment dat we frequenter (3-4 keer per week exclusief stories) gingen posten merkten we dat het volger aantal sneller steeg dan daarvoor. Op het moment dat je dus actiever ben zie je jouw volgeraantal groeien. Pas wel op met ‘te’ veel posten. Op het moment dat je te veel gaat posten of je minder kwalitatieve post gaat plaatsen kun je ook volgers verliezen. Test uit wat de beste frequentie is voor jouw doelgroep en pas je strategie daar op aan. Test uit wat de juiste frequentie is voor zowel de stories als de posts. Heb je ons template voor een contentkalender al geprobeerd?

De ‘perfecte’ post

Een post bestaat uit verschillende onderdelen, bij elk onderdeel kun je verschillende opties uittesten. De verschillende onderdelen zijn:

  • Content (foto/video) → gebruik je eigen content voor de beste resultaten. Bedenk daarnaast altijd voordat je een post plaatst of dit past bij de uitingen van je bedrijf en of je volgers het bericht leuk vinden.
  • Locatie → voeg altijd een locatie toe en als je de locatie niet weet voeg een creatieve locatie toe.
  • Tagging → tag altijd de persoon die in je post, eventueel ook naar andere accounts die in je post verwerkt is.
  • Bericht/tekst → verwerk altijd een CTA in je tekst. Zo kun je jouw volgers vragen om te reageren of je vraagt om hun mening. Ook kun je jouw volgers vragen om te reageren in de vorm van emoticons.
  • Hashtags → verwerk je hashtags in je tekst of plaats ze in de comments onder je eigen post (niet meer dan 7!)
  • Comments → wanneer je de hashtaghs niet in de tekst hebt verwerkt kun je deze in de comments plaatsen. Daarnaast kun je ook reageren op je eigen post om meer interactie te genereren.  
Groeien op Instagram

 

Meer informatie?

Wij zetten voor veel van onze klanten Instagram in om meer naamsbekendheid te creëren en hun bedrijf vooruit te helpen. Wil jij ook Instagram inzetten voor jouw bedrijf, maar weet je niet waar je moet beginnen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag bij het opstellen van een Instagram strategie om jouw account te laten groeien.

Meer uit Instagram halen?

Bereik met Instagram jouw doelgroep op het juiste moment.

Meer inspirerende blogs

Reels voor bedrijven
Aan de slag met Instagram Reels voor jouw bedrijf!
Instagram Statistieken
Deze statistieken op Instagram zijn interessant voor iedere ondernemer
Instagram feed maken
Maak een Instagram feed in 5 stappen!
Instagram tips voor bedrijven eRocket
14 praktische Instagram tips voor bedrijven voor meer succes
Meer instagram volgers
Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Belangrijke pagina's

Wat maakt jullie anders dan andere online markering bureaus?
In welke branches werken jullie?
Instagram marketing
Social media strategie
575% meer e-commerce omzet voor Exxcellent

Exxcellent heeft een vliegende start gemaakt met eRocket waarbij we de volledige Multi Funnel Marketing Strategie hebben ingezet. Zo hebben we SEO ingezet op de belangrijkste categoriepagina's. De SEA structuur is herzien en we adverteren daarnaast actief op Instagram, Facebook en Pinterest. Een stijging van 16.000% in omzet is daarvan het directe resultaat.