Deze statistieken op Instagram zijn interessant voor iedere ondernemer

Instagram Statistieken
Highlights
 • Instagram-statistieken bieden inzicht in volgerstrends en berichtprestaties, wat helpt bij het ontwikkelen van een effectieve sociale mediastrategie.
 • Bericht- en volgersstatistieken op Instagram bieden gedetailleerde informatie voor contentverbetering en beter inspelen op volgersgedrag.
 • Begrip van waarom mensen berichten leuk vinden of accounts volgen, leidt tot concrete doelstellingen en acties, met als uiteindelijk doel het creëren van deelbare content voor een succesvol account.

 

Als ondernemer wil je natuurlijk alles weten over je volgers en het bereik van je berichten. Met de statistieken van Instagram ben jij altijd op de hoogte! Wanneer je weet wat jouw volgers interesseert en inspireert, zorg jij ervoor dat jij je account laat groeien.

In dit artikel leggen we uit wat de statistieken inhouden en welke je niet mag missen. Benieuwd naar interessante statistieken? Lees dan snel verder!

 

Wat zijn Instagram statistieken?

Instagram statistieken zijn handig wanneer je wilt weten wat de algemene trend is onder je volgers. Daarnaast zie je precies wat de prestaties van de berichten zijn onder die volgers. Het enige wat je nodig hebt is een bedrijfsaccount en meer dan 100 volgers.

Met de informatie uit de Instagram statistieken kan jij gemakkelijk een goede Social Media strategie opzetten of je huidige strategie optimaliseren. Hierbij is het belangrijk om je doelstelling duidelijk voor ogen te hebben. Wil je meer verkopen realiseren of meer verkeer naar je website genereren? Houd er rekening mee dat Instagram een kanaal is waarmee je voornamelijk bereik en merkbekendheid op bouwt. Dit moet bij je bedrijfsdoelstelling passen.

De statistieken zijn eenvoudig in te zien door op ‘statistieken bekijken’ te klikken of in stories omhoog te vegen. Hierdoor worden de specifieke statistieken per bericht zichtbaar. Er zijn verschillende soorten, onder te verdelen in berichtstatistieken en volgers statistieken.

 

Inzicht in Instagram statistieken

 

Berichtstatistieken Instagram

Berichtstatistieken die je op Instagram kunt bekijken zijn onder andere:

 • Vind-ik-leuks
 • Opmerkingen
 • Aantal keer gedeeld
 • Aantal keer opgeslagen
 • Interactie

Deze statistieken geven aan hoe de inhoud van je berichten presteert onder de doelgroep. Aan de hand van deze resultaten verbeter je jouw content zodat deze nog beter aansluit bij je volgers. Hierdoor vergroot je de kans dat volgers de interactie aangaan.

 

Instagram volgers statistieken

Met de volgers statistieken in je Instagram bedrijfsaccount wordt onder andere de volgende informatie zichtbaar:

 • Demografische gegevens
 • Aantal interacties van volgers
 • Leeftijdscategorieën
 • Geslachtsspecificaties
 • Groei aantal volgers
 • Populaire locaties

Instagram statistieken bieden zoals hierboven beschreven demografische informatie over de bereikte en betrokken accounts, zoals de top landen, steden, leeftijdscategorieën en geslachtsverdeling. Deze informatie kan helpen bij het verfijnen van de contentstrategie en het beter afstemmen op de doelgroep. Het is ook mogelijk om trends onder volgers te bekijken, zoals groei, locaties, leeftijdscategorieën en de tijden waarop ze het meest actief zijn op Instagram.Focus bijvoorbeeld op een bepaalde leeftijdsgroep of refereer naar een populaire locatie. Dit zal ervoor zorgen dat jouw volgers zich meer gaan identificeren met jouw account.

 

Statistieken omzetten in acties

Het omzetten van Instagram statistieken in concrete acties vereist een strategische benadering. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 • Analyseer je doelgroep: Gebruik de demografische gegevens van je volgers (zoals leeftijd, geslacht, locatie) om te begrijpen wie je publiek is. Dit kan je helpen bij het creëren van content die aansluit bij hun interesses en behoeften.
 • Begrijp je contentprestaties: Kijk naar de prestaties van je berichten, stories en andere content. Welke berichten krijgen de meeste likes, shares of comments? Deze informatie kan je helpen te begrijpen welk type content het beste resoneert bij je publiek.
 • Identificeer de beste tijden om te posten: Instagram statistieken kunnen je laten zien wanneer je volgers het meest actief zijn. Door op deze tijden te posten, kun je de zichtbaarheid en interactie van je berichten verhogen.
 • Test en leer: Gebruik de statistieken om te experimenteren met verschillende soorten content, posttijden en hashtags. Kijk wat werkt en wat niet, en pas je strategie dienovereenkomstig aan.

 

Meer informatie?

Nu weet je precies welke Instagram statistieken je kan inzien op jouw bedrijfsaccount. Ga jij meteen aan de slag met het analyseren van je berichten?

Wil je meer informatie over social media marketing? Neem contact op! Wij helpen je verder en leggen onze strategie Multi Funnel Marketing graag aan je uit! Bel naar 076 – 782 0560 of stuur een mail naar info@erocket.nl.

Meer uit Instagram halen?

Bereik met Instagram jouw doelgroep op het juiste moment.

Meer inspirerende blogs

Reels voor bedrijven
Aan de slag met Instagram Reels voor jouw bedrijf!
Instagram feed maken
Maak een Instagram feed in 5 stappen!
Instagram tips voor bedrijven eRocket
14 praktische Instagram tips voor bedrijven voor meer succes
Groei instagram
De groei van het eRocket Instagram account
Meer instagram volgers
Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Belangrijke pagina's

Wat maakt jullie anders dan andere online markering bureaus?
Instagram marketing
Social media strategie
Radius Fuel Solutions: “eRocket heeft impact op de groei van ons bedrijf”

De rapportages die eRocket aanbiedt, zijn duidelijk en overzichtelijk, waardoor het gemakkelijk is om onze vooruitgang te volgen en verbeterpunten te identificeren. Ook de vele adviezen en het delen van effectieve strategieën van eRocket hebben absoluut geholpen.