Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Iedereen wilt het weten. Hoe krijg je nu echt meer volgers op Instagram? Het liefst natuurlijk zonder te kopen. Dat raden wij ook ten zeerste af. Waarom? Deze volgers zijn helemaal niet uniek en hebben weinig tot geen interactie of connectie met jouw bedrijf of waar jij voor staat. En dat wil je niet.

Maar hoe pak je het dan wel aan?

Tip 1 // Zorg voor een complete bio

De bio op je Instagram profiel is een plek waar je een korte maar krachtige boodschap kunt neerzetten. Je kunt hier uitleggen wat jij kunt betekenen voor iemand, wat voor producten je verkoopt of welke diensten jouw bedrijf aanbiedt. Zorg dat mensen weten wie je bent en wat ze kunnen verwachten als ze je gaan volgen.

Tip 2 // Gebruik hashtags voor meer volgers

Naast relevante en branche georiënteerde hashtags kan het ook helpen om hashtags te kiezen die gemaakt zijn om meer volgers te krijgen. Voorbeelden zijn #FF (Follow Friday), #instafollow, #l4l (like for like), #tagforlikes en #followback. Hashtags hebben alleen effect net na het plaatsen van de foto en worden daarna bijna niet meer gevonden, dus houd dat in je achterhoofd.

Tip 3 // Stel vragen om interactie uit te lokken

Probeer interactie uit te lokken door vragen te stellen in je bericht of in de afbeelding die je post. Indien er een reactie op je bericht komt, zorg dan dat je hier meteen op reageert. Laat ook reacties achter onder berichten van je volgers. Dit is de meest natuurlijke manier om nieuwe volgers te genereren. Ga mensen echter niet lastig vallen, maar wees oprecht geïnteresseerd of enthousiast.

Tip 4 // Post actief maar niet té actief

Plaats niet de hele dag door foto’s, maar kies alleen de beste afbeeldingen uit. Kwaliteit boven kwantiteit. Wij raden aan meestal 3 tot 4 posts per week te plaatsen. Met een contentkalender kun je goed berichten plannen. En zorg er daarnaast ook voor dat er één lijn in je foto’s zit, zoals een kleurenschema of een mooie flow van vormen! Je grid is vaak de reden waarom mensen je gaan volgen. Op de Instagram van eRocket zijn wij ook aan de slag gegaan met mooi template om onze berichten in te tonen. Sindsdien we dit inzetten zien we de statistieken steeds meer stijgen! Wil jij dit ook uitproberen? Wij schreven een blogartikel wat je makkelijk op weg helpt om ook een flow te maken!

Tip 5 // Post op tijden waarop je doelgroep actief is

Wanneer er niet veel gebruikers online zijn, zien ook minder mensen jouw bericht. Het zal dan ook langer duren voordat er voldoende interactie is. Dit is negatief omdat het bericht dan niet gekenmerkt zal worden als een bericht met “goede inhoud”. Algemeen onderzoek wijst uit dat we onze Instagram berichten het beste kunnen posten om 08.00 uur 's ochtends, net voordat de gemiddelde mens naar zijn of haar werk gaat. Of om 23.00 uur, net voor bedtijd. Maar als jouw doelgroep zich hier niets van aantrekt, dan heeft het geen zin om toch berichten te plaatsen. Probeer dus te achterhalen op welke tijden jouw doelgroep acties is, en post daarna pas je berichten.

Extra tip: Swipe naar rechts op de homepage van Instagram, je komt dan op het scherm waarin je een verhaal kan plaatsen. Klik onderin op 'Live'. Vervolgens verschijnt er bovenin het beeld dan precies hoeveel van jouw volgers er op dat specifieke moment op Instagram zitten. Ideaal om te bepalen of je bericht of verhaal dus gezien gaat worden door je volgers!

Tip 6 // Deel je Instagram kanaal op andere kanalen

Post je foto’s ook op Twitter en Facebook met een begeleidende tekst om jouw volgers op dit kanaal ook naar je Instagram profiel te trekken.

Tip 7 // Meten is weten

Analyseer je berichten door in de statistieken te duiken. Zo zie je bijvoorbeeld dat het zeker helpt om relevante hashtags onder je post te plaatsen en kom je erachter wanneer het precieze tijdstip is dat jij moet gaan posten en wanneer juist niet.

Wij helpen je

Heb je bovenstaande tips gelezen maar wil je dit toch liever uitbesteden omdat je er simpelweg geen tijd voor hebt? Geen probleem. Wij helpen je graag bij het krijgen van meer volgers op Instagram. Hoe we dat doen? Door gebruik te maken van een slimme Instagram strategie. Klinkt dit interessant? Neem contact met ons op.

eRocket
Zinkstraat 1
4823 AD Breda
076 782 05 60
info@erocket.nl

Wil je weten wat Multi Funnel Marketing voor jouw bedrijf kan opleveren? Neem contact met ons op!

eRocket heeft 33 beoordelingen van klanten en heeft een beoordeling van 4,8 uit 5.