Wat is Search Console en hoe zetten wij dit voor jou in?

Wat is Google Search Console

Wat is Google Search Console? En wat heb je eraan voor jouw bedrijf? In dit blogartikel bespreken we alle belangrijke functionaliteiten van Search Console en de toegevoegde waarde hiervan. Zodat jij alles uit je website haalt!

De basis van Search Console

Google Search Console is een gratis tool. De naam zegt het al: hij komt van Google. Met deze tool controleren o.a. jouw aanwezigheid in de (gratis) zoekresultaten van Google. Ook kunnen we hierin zaken aanpassen om de zoekmachine in een bepaalde richting te sturen. Je snapt het al: het is essentieel in onze werkzaamheden rondom zoekmachine optimalisatie! Vaak zal je webbouwer Google Search Console al ingesteld hebben.

Ben je benieuwd hoe wij Search Console gebruiken voor onze klanten? We leggen een paar functionaliteiten uit!

Wat is Google Search Console

1. URL-inspectie

De URL-inspectie in Search Console is een toegankelijke functie om specifieke pagina’s (URL’s) van een website te checken. Zo zien we meteen of een bepaalde pagina in aanmerking komt voor de gratis resultaten van Google. Hebben we een tekst geoptimaliseerd, dan geven we Google een seintje dat de pagina opnieuw geïndexeerd moet worden. Zo worden de verbeteringen sneller opgepikt.

2. Sitemap

In Google Search Console voegen wij altijd een sitemap toe. Dit is een soort inhoudsopgave voor de zoekmachine. Hierdoor weet de zoekmachine uit welke pagina’s jouw website bestaat en hoe deze geordend zijn t.o.v. elkaar. Het zorgt er ook weer voor dat Google het sneller ziet als we pagina’s toegevoegd of verbeterd hebben. Handig!

3. Prestaties analyseren

We koppelen jouw Google Search Console account ook altijd aan Google Analytics. Dit doen we omdat er veel statistieken uit te halen zijn!

Het prestatierapport toont belangrijke statistieken over hoe je website presteert in de zoekresultaten van Google. Zoals bijvoorbeeld het aantal vertoningen en klikken in de gratis zoekresultaten.

Op basis van deze informatie kunnen wij de zoekprestaties van je website weer verbeteren. Alles om jouw doelstelling te behalen.

Search Console gebruiken voor jouw site?

Search Console heeft nog veel meer interessante, nuttige en broodnodige functionaliteiten. Wanneer je ervoor kiest om samen te werken met eRocket, zorgen wij ervoor dat we optimaal gebruik maken van alle functionaliteiten! Wil je meer weten over de mogelijkheden van een samenwerking? Neem dan contact met ons op via de chat, bezoek onze contactpagina of neem telefonisch contact op via 076 782 0560.

Ook resultaat met Google behalen?

Wij gaan met je in gesprek over de mogelijkheden.

Meer inspirerende blogs

Toekomst van SEO
De toekomst van SEO; 3 trends uitgelicht
Screaming Frog voor beginners
Screaming Frog SEO spider voor beginners
Rich snippets
Rich snippets: val meer op in Google

Belangrijke pagina's

Wat is jullie track record?
Wat maakt jullie anders dan andere online markering bureaus?
Zoekmachine optimalisatie
Meer brochure aanvragen door positie 1 in Google met Janssen-Bouw

Op de belangrijkste zoekterm van Janssen-Bouw (8.100 zoekopdrachten per maand) staan we op positie 1 in Google. Met onder andere sterke contentpagina’s, een gebruiksvriendelijke website-indeling en goede interne linkbuilding stegen we week na week verder in Google en Bing.

Benieuwd hoe we dat gedaan hebben?