Wat is online marketing anno 2019? Infographic!

Onze branche verandert continu en zit in een constante flow van updates en upgrades. Hierdoor verandert ook het antwoord op deze vraag: wat is online marketing? In dit blogartikel laten we aan de hand van een infographic zien wat online marketing anno 2019 is. Bij eRocket krijgen we regelmatig de vraag wat online marketing is en waar het uit bestaat. Heel kort kunnen we online marketing als volgt beschrijven: online marketing bestaat uit alle activiteiten die worden ingezet om producten en diensten via het internet aan te bieden. Online marketing wordt ook wel internet marketing genoemd en bestaat uit verschillende activiteiten, zoals zoekmachine optimalisatie (SEO), online adverteren (SEA), social media marketing, e-mailmarketing, content marketing en conversie optimalisatie.
Wat is online marketing

Online rendement behalen

Online marketing bestaat uit alle activiteiten die ervoor zorgen dat bedrijven online meer rendement kunnen behalen. Om te bepalen welk rendement een bedrijf wil behalen, bepalen we in onze Multi Funnel marketing strategie altijd eerst een doelstelling. Vervolgens bekijken we welke verschillende kanalen, zoals SEO, SEA en social media, we gaan inzetten om die doelstelling te realiseren.
De definitie van online marketing is in principe al jaren hetzelfde. Toch verandert er veel. De manier waarop het online rendement behaald kan worden, is namelijk iedere dag anders. Zoekmachines zoals Google en Bing ontwikkelen zich ieder uur, maar ook internetgebruikers veranderen in hun behoeften.
In dit blogartikel bekijken we wat zoekmachine optimalisatie en online adverteren is en benoemen we de voor- en nadelen.

Zoekmachine optimalisatie anno 2019

Zoekmachine optimalisatie wordt in het Engels Search Engine Optimization genoemd en wordt afgekort als SEO. SEO is een verzamelnaam voor alle technieken die online marketeers inzetten om met een webpagina hoog te scoren in zoekmachines.
Doordat potentiële klanten online zoeken naar informatie, is het belangrijk om goed vindbaar te zijn op de topposities. Het doel hiervan is om het websiteverkeer vanuit de online zoekmachines te maximaliseren.
Zoekmachine optimalisatie

De voordelen van SEO

 • Zoekmachine optimalisatie is gratis en het bespaart je dus geld ten opzichte van online adverteren;
 • Het resultaat blijft lang zichtbaar en zoekmachine optimalisatie is dus effectief op de lange termijn;
 • Zoekmachine optimalisatie zorgt voor een hogere positie in Google, waardoor je website beter zichtbaar is en meer bezoekers kan trekken.

De nadelen van SEO

 • Het resultaat van zoekmachine optimalisatie is niet direct zichtbaar, soms pas na enkele maanden;
 • De zoekmachines veranderen regelmatig het algoritme, waardoor het noodzakelijk is om up-to-date SEO kennis te hebben;
 • Doordat het algoritme regelmatig verandert, is het mogelijk dat SEO optimalisaties later herzien moeten worden.

Online adverteren anno 2019

Via Google Ads en Bing Ads is het mogelijk om te adverteren in de grootste zoekmachines. De advertenties komen op prominente posities in beeld, namelijk boven de organische zoekresultaten. Online adverteren wordt in het Engels Search Engine Advertising genoemd, afgekort tot SEA.
Online adverteren

De voordelen van SEA

 • Online adverteren levert direct resultaat op;
 • Met SEA kun je snel schakelen, bijvoorbeeld voor nieuwe producties of promoties;
 • Bij online adverteren bepaal je zelf aan wie je jouw advertenties wilt laten zien;
 • Bij online adverteren bepaal je zelf het budget en daarmee de kosten die je maakt;
 • De kosten per conversie zijn eenvoudig te berekenen.

De nadelen van SEA

 • In sommige branches is online adverteren erg duur vanwege de hoge concurrentie;
 • Op het moment dat je stopt met adverteren, ben je niet meer zichtbaar op de topposities.

Online marketing infographic

Na het lezen van dit blogartikel heb je een beter beeld van de definitie van online marketing anno 2019. Bekijk ook eens onze infographic over online marketing anno 2019. Wil jij inspelen op de trends? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 076 782 05 60 of via info@erocket.nl.

eRocket
Zinkstraat 1
4823 AD Breda
076 782 05 60
info@erocket.nl

Wil je weten wat Multi Funnel Marketing voor jouw bedrijf kan opleveren? Neem contact met ons op!

eRocket heeft 33 beoordelingen van klanten en heeft een beoordeling van 4,8 uit 5.