Online marketing is geen black box

blackbox

Ondernemers zien online marketing vaak als een black box. Ze zien niet wat er precies gedaan wordt. 

De black box benadering stamt uit de organisatietheorie. Het is een benadering van een ‘zwarte doos’ waarbij je alleen ziet wat erin gaat en wat eruit komt. Deze vertaling naar het gebied van online marketing wordt regelmatig gemaakt, doordat het voor ondernemers onduidelijk is wat online marketing precies inhoudt en wat nodig is om resultaat te behalen.

In dit artikel probeer ik in grote lijnen uit te leggen waarom online marketing geen black box is en hoe wij bij eRocket alles zo transparant mogelijk houden.

Een kijkje in de black box

Online marketing draait om het promoten van producten of diensten op het internet. Daarbij is het belangrijk dat deze producten of diensten zichtbaar zijn en opvallen tussen concurrenten. Uiteraard zijn er verschillende kanalen beschikbaar waarmee de (potentiële) klant bereikt kan worden.

Zelf werken wij altijd volgens de Multi Funnel Marketing strategie, waarbij we alle kanalen optimaliseren gericht op een doelstelling.

Doordat wij altijd inzage hebben in de statistieken van een website met behulp van Google Analytics, kunnen wij precies zien welke werkzaamheden hebben bijgedragen aan welk resultaat. Zo weten wij aan welke knoppen we moeten draaien om een bepaald proces in gang te zetten en resultaat te behalen. Daarbij zijn verschillende knoppen/kanalen mogelijk.

SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Met SEO worden diverse taken uitgevoerd om ervoor te zorgen dat een website hoog scoort tussen de gratis resultaten van Google. Dit doen wij onder andere door websiteteksten te optimaliseren, zodat deze beter aansluiten op de zoekopdrachten van potentiële klanten.

SEA

SEA staat voor Search Engine Advertising, oftewel zoekmachine adverteren. Hierbij gaat het om de betaalde resultaten van Google, namelijk de advertenties.

Wanneer een potentiële klant zoekt op jouw product of dienst en je wilt deze persoon bereiken terwijl je website nog niet hoog genoeg scoort in de gratis resultaten, kun je ervoor kiezen om advertenties in te zetten. Met advertenties kun je ervoor zorgen dat je altijd bovenaan staat in Google, zolang je maar bereid bent hiervoor te betalen. Daarbij kun je bijvoorbeeld betalen per 1.000 vertoningen of per keer dat iemand op je advertentie klikt.

Social Media

Naast SEO en SEA omvat online marketing ook het inzetten van diverse social media kanalen, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn. Het inzetten van social media kanalen is een uitstekende manier om potentiële klanten te bereiken. Op social media kun je wederom een keuze maken tussen organische (gratis) berichten en advertenties. Een voordeel van social media kanalen is dat je eenvoudig interactie kunt hebben met je doelgroep.

Multi Funnel Marketing

Uiteraard kun je over de verschillende online marketing kanalen complete blogreeksen schrijven, dus ga ik hier niet te diep op in. Wat belangrijk is, is dat de online marketing kanalen zo ingezet worden dat deze elkaar versterken en gezamenlijk bijdragen aan het behalen van je doelstelling.

Deze doelstelling kan bijvoorbeeld draaien om het verkopen van producten in een webshop, maar ook om het werven van leads middels een contactformulier op je website.

Probeer te bedenken welke doelstelling voor jou belangrijk is en hoe de online marketing kanalen hieraan kunnen bijdragen. Met onze unieke strategie Multi Funnel Marketing combineren wij alle online marketing kanalen om jouw doelstelling te behalen. Maar hoe ziet dit er in de realiteit uit?

Transparantie

Bij eRocket weten we: transparantie is key. Doordat voor veel ondernemers online marketing gezien wordt als een black box, willen wij ons hierin onderscheiden.

Dit doen wij onder andere door onze klanten altijd op de hoogte te houden van onze werkzaamheden, maar ook door onze kennis te delen met onze klanten.

LinkedIn voor bedrijven

Zo bieden wij trainingen aan om de online marketing kennis van onze klanten verder te ontwikkelen. Wij zijn er namelijk van overtuigd dat wij jouw website beter vindbaar kunnen maken, maar in samenwerking met jou kunnen we nog veel meer bereiken!

Transparantie: online marketing dashboard

Online marketing is geen black box bij ons, doordat wij onze werkzaamheden bijhouden in een overzichtelijk dashboard. In dit dashboard kun je altijd terugkijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd en hoe lang wij hiermee bezig zijn geweest.

Iedere klant logt in op zijn eigen omgeving: overzicht online marketing dashboard

Iedere klant kan 24/7 de statistieken inzien:statistieken online marketing

Realtime meten op welke positie jouw trefwoorden staan: positie trefwoorden meten

Een overzicht van de werkzaamheden voor een klant: werkzaamheden marketeers


Dit dashboard, in combinatie met ons klantcontact en onze kennisdeling, zorgt ervoor dat online marketing geen black box is bij eRocket.

Wil je ook dat online marketing geen black box is?

Is online marketing in jouw vakgebied nog steeds een black box voor jou? Heb je geen idee hoe jouw raket op Mars gaat komen?

Wij laten je graag zien hoe het complete proces in zijn werk gaat en wat wij voor jou kunnen betekenen.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Je kunt ons altijd telefonisch of per mail bereiken. We helpen je dan graag verder.

 

Meer uit online marketing halen?

Wij presenteren graag de kansen die wij zien.

Meer inspirerende blogs

Instagram Statistieken
Deze statistieken op Instagram zijn interessant voor iedere ondernemer
Google Analytics 4
Wat is Google Analytics 4? Uitleg, nieuwe updates & must haves
doelen en subdoelstellingen bepalen
De doelstelling van jouw website bepalen

Belangrijke pagina's

Wat maakt jullie anders dan andere online markering bureaus?
Welke rapportages delen jullie?
Online marketing strategie
eRocket Dashboard
271 nieuwe leads binnen een maand met Bentley Europe

271 nieuwe leads, 135.088 weergaven en 1342 klikken na een maand. Dat waren de resultaten die we voor onze klant Bentley Europe hebben binnengehaald met LinkedIn leadgeneratie campagnes. Dit vertellen wij niet alleen met trots aan Bentley, maar delen we ook graag met jullie.