Wat is Reddit en waarom moet jij het inzetten?

Wat is Reddit?
  • Reddit is een social media forum waar gebruikers kennis delen en reageren
  • Veel mensen gebruiken Reddit vaak in de zoekterm binnen Google
  • De resultaten van die zoekvraag zijn namelijk inhoudelijker dan geoptimaliseerde websites
 
Wil jij graag weten wat Reddit is en hoe je dit kunt gebruiken en inzetten? Dit social media kanaal kan interessant zijn en om wel verschillende redenen. In dit artikel leggen wij uit wat Reddit is en hoe je dit kunt inzetten binnen een online marketing strategie. Daar gaan we!

De voorpagina van het internet

Reddit is een social media platform en forum waar foto’s, video’s, berichten en links worden gepost. Andere gebruikers kunnen op de berichten reageren en bepalen of ze de berichten “upvoten” of “downvoten”. In feiten zeggen ze dan of ze het bericht goed of slecht vinden. Wanneer je veel upvotes krijgt kun je karmapunten verdienen. Hoe meer karmapunten je verdient hoe eerder jouw berichten of reacties in beeld komen. Daarnaast verkrijg je ook een betere status wanneer je veel karmapunten bezit. Wanneer je te veel downvotes krijgt op je berichten of reacties kan het voorkomen dat deze niet meer vertoond gaan worden. Even terug naar de basis: Reddit noemde zich vroeger “the front page of the internet”, dus de voorpagina van het internet. Tegenwoordig is de slogan “Reddit: dive into everything“. De slogan is zo, omdat je op Reddit miljoenen communities vindt, er eindeloze conversaties zijn en iedereen zijn eigen verhaal en mening kan geven. Het maakt niet uit of je over sport, het laatste nieuws, games, series, films of een ander onderwerp wilt praten. Voor iedereen is er een subreddit. Zoek je dus een kanaal waar je snel interactie kan hebben met je doelgroep? Stop direct jouw zoektocht en start met Reddit!

Subreddits

Op Reddit is voor (bijna) elk onderwerp wel een subreddit te vinden. Dit komt doordat iedereen, met genoeg karmapunten, een subreddit kan aanmaken. Op dit moment zijn er meer dan 3.125.000 actieve subreddits. Er zijn verschillende subreddits waarin gesproken wordt over grote algemene onderwerpen zoals nieuws of sport. Aan de andere kant zijn er ook verschillende subreddits voor niche onderwerpen zoals foto’s van katten of honden. Door je aan te melden voor de subreddits met onderwerpen die jij interessant vindt, krijg je een tijdlijn te zien met alleen de berichten van die subreddits. reddit voor ondernemers

Reddit als ondernemer inzetten?

Nu je weet wat het platform is, kan je direct aan de slag. Binnen projecten van onze klanten hebben wij dit kanaal op verschillende manieren ingezet. We geven enkele tips zodat je direct aan de slag kunt!

1. Verkrijg karmapunten

Investeer tijd om jouw karmapunten op te bouwen met goed advies, relevante en leuke berichten of reacties. Je kunt karmapunten krijgen op het moment dat andere Reddit gebruikers jouw bericht of reactie upvoten. De upvotes worden meestal gegeven op het moment dat je een goed en relevant antwoord geeft op een vraag van een andere gebruiker, het antwoord iemand geholpen heeft of als je een grappig antwoord geeft. Reddit is geen social media platform zoals Facebook en Instagram waarbij je even snel een post plaatst. Je moet tijd investeren om goede relevante berichten te plaatsten in de voor jou relevante subreddits om reputatie op te bouwen. Let op: de Reddit gebruikers zijn erg bewust en kritisch richting bedrijven. Een misstap kan zorgen dat de gebruikers ervoor zorgen dat jouw berichten gedownvote worden waardoor jouw berichten niet meer zichtbaar zullen zijn op Reddit. Start als ondernemer met het opstellen van je profiel en lees een aantal subreddits over het onderwerp waar je met jouw bedrijf mee bezig bent. Op deze manier kan je het sentiment over dat onderwerp inzien bij Reddit gebruikers en kan je vragen beantwoorden op het moment dat je hier het antwoord op hebt. Tip: Reddit gebruikers hechten waarde aan eerlijkheid, transparantie en authenticiteit. Zorg er dus voor dat je dit ten alle tijden blijft.

2. Bouw een community

Op het moment dat je een community kunt opbouwen op Reddit kun je een groot bereik en hoge engagement creëren voor jouw merk of bedrijf. Een goed voorbeeld is Nintendo die 2.000.000 members in hun subreddit heeft gegenereerd. In deze subreddit worden verschillende discussies gehouden, vragen gesteld en berichten geplaatst. Iedereen kan zich erin mengen en reageren. Tip: Je kunt je eigen subreddit maken wanneer je een aantal positieve karmapunten hebt verkregen en je account moet ouder zijn dan 30 dagen.

3. Adverteren

Het is mogelijk om op Reddit te adverteren, hiervoor kun je RedditAds gebruiken. Net als op andere social media kanalen kun je met foto’s, tekst en video’s adverteren op dit social media kanaal. Op Reddit kun je heel gericht targeten op basis demografie, geografie en interesse. Ook kun je gericht op subreddits en tijdstippen adverteren om nog beter je doelgroep te bereiken. Op Reddit bied je op 1.000 vertoningen en op cost-per-click (CPC). Afhankelijk van je doelstelling. Tip: Er is een onbeschreven regel dat Reddit gebruikers niet houden van advertenties. Schakel daarom altijd de mogelijkheid om te reageren uit. Dit scheelt je negatieve reacties filteren. Wil je juist wél die interactie met je doelgroep op Reddit? Ga dan terug naar tip 1 en 2, die zijn dan waardevoller.

Nog meer Reddit tips?

  • Zelfpromotie wordt vrijwel nooit goedgekeurd door de moderators van Reddit en wordt dan ook bestraft. Het is dus echt nodig om tijd te investeren in het opbouwen van een reputatie waarbij je op slimme manier jouw bedrijf probeert te promoten. Op het moment dat de Reddit gebruikers vinden dat het te veel is zullen ze dit laten merken.
  • Reddit gebruikers zijn kritisch en dit is ook terug te zien in de regels die het social media platform hanteren. Elke subreddit heeft zijn eigen regelgeving, dus lees deze voordat je iets plaats. Een eerder bericht opnieuw plaatsen wordt niet gewaardeerd en daarnaast worden pesterijen of vloeken niet gewaardeerd. De bot van Reddit zorgt er voor dat deze reacties en berichten worden verwijderd.
  • Zoals eerder beschreven kun je adverteren op Reddit. Als je klakkeloos je social media advertenties van andere social media kanalen overneemt zal dit niet hetzelfde effect hebben op Reddit als op de andere platformen. De Reddit gebruikers zijn kritischer dan de Facebook en Instagram gebruikers. Doe dus eerst onderzoek of jouw doelgroep actief is op Reddit en als deze actief is zoek uit in welke subreddits zijn deze actief. Op Reddit heb je ook te maken met meer anonimiteit, omdat je je persoonsgegevens niet hoeft op te geven als je dit niet wilt. Hierdoor is de targeting lastiger dan op de overige social media kanalen.

Meer weten of Reddit?

Nu weet je wat Reddit is, hoe je het kunt gebruiken en waar je op moet letten. Wij gebruiken Reddit bij klanten van ons waarvan we weten dat het toegevoegde waarde is. Een aantal zaken waar Reddit mee kan helpen is het versterken van de naamsbekendheid en goede sollicitanten op je vacatures. Voor vacaturemarketing kan Reddit het gouden ei zijn. Wil je meer informatie of hulp bij het implementeren van Reddit in jouw online strategie? Neem dan contact met ons op.

Meer uit social media halen?

Speel in op je doelgroep via Reddit content en campagnes. Reddit kan de unieke toevoeging zijn van je huidige online marketing strategie. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Meer inspirerende blogs

Voordelen Multi Funnel Marketing
10 voordelen van Multi Funnel Marketing
Social media kanalen
Welk social media kanaal kies jij?
tiktok shopping
TikTok Shopping is here! #tiktokmademebuyit

Belangrijke pagina's

Wat is jullie track record?
Wat maakt jullie anders dan andere online markering bureaus?
Hoe duur zijn jullie?
Welke online marketing diensten pakken jullie op?
Social media strategie
575% meer e-commerce omzet voor Exxcellent met social media

Exxcellent is een perfect voorbeeld van hoe wij graag samenwerken met onze klanten. Goede communicatie, vertrouwen en een groeistrategie op maat. Met social media campagnes realiseren we 15.741% meer omzet.