Wat is Google Mijn Bedrijf? 5 voordelen

Wat is Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is een dienst van Google waarmee je je bedrijf zichtbaar kan maken binnen de zoekresultaten van Google. Met Google Mijn Bedrijf kun je onder andere een bedrijfsvermelding aanmaken, waardoor je kan profiteren van een bedrijfsvermelding in Google Maps.
Ben je ondernemer en heb je nog geen account? Dan laat je kansen liggen om goed vindbaar te zijn binnen Google en om je klanten beter van dienst te zijn. Deze functionaliteit van Google kan dus essentieel zijn voor je onderneming. Lees in dit blogartikel wat er allemaal mogelijk is met dit platform van Google. Heb je al een Google Mijn Bedrijf account? Lees dan waarom je je Google Mijn Bedrijf zou moeten optimaliseren.

Wat kun je doen met Google Mijn Bedrijf?

Het aanmaken van Google Mijn Bedrijf kan veel waarde opleveren voor je organisatie. Zo kun je online informatie over je bedrijf actueel en correct houden. Je kan Google informeren over bijvoorbeeld je openingstijden, website, telefoonnummer en locatie. Naast het geven van informatie over je bedrijf aan Google en potentiële klanten, is het ook een ideaal platform om te communiceren met je doelgroep. Zo kun je foto’s plaatsen van je bedrijf, producten en services. Daarnaast kun je reviews verzamelen van klanten en hierop reageren, waar Google weer veel waarde aan hecht. Voor meer informatie over het belang van reviews van klanten kun je ons blogartikel bekijken over Google sterren. Google heeft het ook mogelijk gemaakt om direct afspraken te maken of reserveringen te plaatsen via je eigen service account. Dit kan interessant zijn voor bedrijven zoals dokters, kappers en restaurants.

Google mijn bedrijf aanmaken

 

Google Mijn Bedrijf kan ook belangrijk zijn bij het werven van nieuwe klanten. Je wordt namelijk online beter zichtbaar, zodat klanten je beter en makkelijker kunnen vinden. Het is tevens gemakkelijk om mensen te verwijzen naar je website, wat tot meer verkeer leidt. Dus genoeg redenen om aan de slag te gaan met het aanmaken van Google Mijn Bedrijf, als je dit nog niet hebt gedaan. Leuke bijkomstigheid, het is helemaal gratis!

De voordelen van een Google Mijn Bedrijf account

Het maakt niet uit wat voor organisatie je hebt, Google Mijn Bedrijf is essentieel voor je vindbaarheid en je weergave in Google. Om te laten zien wat Google Mijn Bedrijf allemaal voor jouw onderneming kan betekenen heb ik een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet:

1. Google gaat jouw organisatie beter begrijpen

Doordat je belangrijke gegevens over je bedrijf kan invoeren, zoals: bedrijfsnaam, adres, woonplaats, openingstijden en bedrijfscategorie, leert Google je bedrijf kennen en begrijpt de zoekmachine beter wat je bedrijf doet.

2. Beter zichtbaar binnen Google

Wanneer je naar een bedrijf zoekt in Google zie je naast de organische en betaalde zoekresultaten aan de rechterkant een duidelijk blok met informatie over het desbetreffende bedrijf. Ze noemen dit ook wel het  Knowledge Panel. Hier kun je al je bedrijfsgegevens beheren en tonen aan je (potentiële) klanten. Daarnaast valt het natuurlijk extra op tussen de andere zoekresultaten.

Wat is Google Mijn bedrijf

3. Reviews voor jouw onderneming

Bezoekers kunnen dankzij jouw Google Mijn Bedrijf-account een review voor je achterlaten. Ook dit is geheel gratis! Potentiële klanten kunnen dus direct zien wat anderen van jou vinden. Google en klanten zijn op zoek naar betrouwbaarheid van bedrijven. Google reviews zijn hierin een belangrijk meetinstrument, omdat dit social proof is!

Tip: belangrijk hierbij is om actief reviews en recensies te verzamelen en op de reviews te reageren.

4. Google Post

Wil je een aanbieding, product of dienst uitlichten? Of een blog promoten bij je (potentiële) klanten? Google Post in een functie binnen Google Mijn Bedrijf om tekst en afbeeldingen toe te voegen in de vorm van een post met een directe link naar je website. Let wel, deze is tijdelijk en blijft 7 dagen beschikbaar.

Wil je blijvend producten toevoegen aan je Google Mijn Bedrijf? Dat kan! Voeg deze toe onder het gelijknamige kopje ‘producten’.
google mijn bedrijf

5. Ze kunnen niet meer om je heen

Wanneer iemand op jouw adres zoekt binnen Google en je hebt een Google Mijn Bedrijf-account, kunnen ze niet meer om je heen. Je wordt namelijk prominent in beeld gebracht in de zoekresultaten van Google. Hierbij kun je zelfs klanten direct de route naar je bedrijf geven en krijgen zij de (goede ?) reviews te zien!

Google mijn bedrijf aanmaken

Google Mijn Bedrijf aanmaken. Aan de slag!

Genoeg voordelen om Google Mijn Bedrijf aan te gaan maken en actief in te zetten. Wij adviseren om als onderneming direct aan de slag te gaan met deze functionaliteit van Google. Dus claim je locatie en beheer je account actief!

Hulp en/of ondersteuning ontvangen bij het aanmaken of beheren van je Google Mijn Bedrijf of heb je andere vragen over dit onderwerp? Stel je vragen dan gerust via ons contactformulier, stuur een e-mail naar info@erocket.nl of bel ons op via 073 782 00 00. Wij denken graag met je mee!

Meer uit social media halen?

Speel in op je doelgroep via social media content en campagnes. 

Meer inspirerende blogs

Google sterren
Waarom Google sterren belangrijk zijn
GMB profiel optimaliseren
Google Mijn Bedrijf optimaliseren: de voordelen
Google ranking
Mijn Google ranking is gedaald, wat is de oorzaak?
Hoe te reageren op negatieve reviews
Hoe te reageren op negatieve reviews

Belangrijke pagina's

Hoe duur zijn jullie?
Welke online marketing diensten pakken jullie op?
Welke rapportages delen jullie?
Social media strategie
Google Adverteren
Growth hacking voor Bram’s Bouwstenen

1.500% meer zakelijke bezoekers en 1.200% meer behaalde doelen. Door een samenwerking en het regelmatig opperen van nieuwe growth hacks is dit project succesvol geworden voor de zakelijke markt. In plaats van meer advertentiebudget kozen we voor een andere strategie.

Lees hier hoe we Lego als teambuilding hebben ingericht.