Femke Broeks

Wat is Channable en welke voordelen heeft dit voor de ondernemer?

 • Channable is de oplossing voor ondernemers voor het vergroten van hun online zichtbaarheid.
 • In het online universum is steeds meer data beschikbaar en toepasbaar op onder andere Google Shopping en andere marktplaatsen.
 • Channable is dé technische partner om de ondernemer beter online zichtbaar te maken tegen een goede prijs.
 • Als partners van Channable hebben wij de expertise om jouw webshop naar een hoger niveau te tillen.

 

Wat is Channable?

Channable is een tool voor feed management en automatisering van de advertenties. Het platform werkt voor webshops om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen bij meerdere prijsvergelijkingswebsites, affiliatie platformen en marktplaatsen.

Denk hierbij aan platformen als Bol.com, Zalando, Google Shopping, Amazon, etc.

Channable is dus eigenlijk een schakel tussen je webshop en het kanaal waar je de feed indient. Door middel van een koppeling met je webshop worden al je producten in Channable ingeladen, waarna je de keuze hebt uit een groot aanbod aan platformen waarvoor je een feed kan bouwen.

Het voordeel is dat je een feed kan creëren die volledig losstaat van je webshop, zodat je geen aanpassingen aan je webshop hoeft te doen.

Wat kan je allemaal met Channable?

Met Channable kan je makkelijk je productinformatie aanvullen en optimaliseren. Op deze manier kan  je producten filteren en op een andere manier inzetten dan je ‘normaal’ zou doen. Met als doel: betere resultaten.

Je hebt vervolgens zes verschillende opties binnen de tool:

 1. Datafeed manager
 2. SEA tool
 3. Marktplaatsen
 4. Orderconnecties
 5. Analytics

1.      Datafeed manager

Dit wordt door Channable de Product Feed Manager genoemd binnen de tool. Hiermee kun je meer exposure genereren voor jouw bedrijf en producten.

Dit gebeurt doordat je met de Product Feed Manager kunt adverteren op meer dan 2500 vergelijkingswebsites, affiliate netwerken en marktplaatsen.

Het grote voordeel van de Datafeed Manager binnen Channable is dat alles geautomatiseerd wordt. Je hoeft zelf dus niet meer te bedenken welke velden en factoren je allemaal moet aanpassen in de feed om goed zichtbaar te zijn op het platform.

2.      SEA tool

Tegenwoordig kan je steeds meer automatiseren in Google Ads. Je ziet dat Google steeds meer aanstuurt op Responsive Ads en automatische biedstrategieën.

Met de SEA tool van Channable kun je Dynamische Ads maken gebaseerd op de producten uit jouw datafeed. Advertenties worden bijvoorbeeld ook automatisch gepauzeerd, wanneer het product niet meer op voorraad is!

3.      Marktplaatsen

Wanneer je op zoveel mogelijk platformen wilt adverteren is Channable ook een mooie uitkomst! Naast de bekende marktplaatsen, zoals: Marktplaats, Bol.com en Amazon, zijn er nog meer dan 2500 andere integraties mogelijk.

4.      Orderconnecties

Met orderconnecties kan je als ondernemer orders vanuit verschillende export kanalen synchroniseren en deze koppelen aan je eigen webshop. Op deze manier blijft je voorraad altijd up-to-date, ondanks je op verschillende platformen aanwezig bent.

5.      Analytics

Door gebruik te maken van Channable is het mogelijk om de voortgang van je webshop en de verkoop van producten voor ieder kanaal apart te tonen.

Je kunt binnen de tool alle kanalen zien waarop je adverteert met je producten. Door deze data te analyseren kun je jouw inzet optimaliseren voor verbeterde omzet van jouw webshop.

Waarom je als ondernemer aan de slag moet met Channable

Je hoeft dus geen aanpassingen te doen aan je webshop, maar welke voordelen heeft Channable nog meer?

 • Creëer eenvoudig een datafeed voor je webshop als je nog geen feed hebt of wanneer deze niet genoeg informatie bevat
 • Voorkom onnodig veel werk door geen handmatige aanpassingen te doen (vooral wanneer je veel producten hebt in je webshop)
 • Bespaar kosten en tijd door zelf een datafeed aan te maken met Channable zonder technische kennis
 • Laat je producten zien op alle platformen die voor jou interessant zijn en vul je feed aan met extra productinformatie
 • Automatisering van je campagnes

Partner van Channable

Als bronzen partner van Channable hebben wij de expertise om jouw webshop naar een hoger niveau te tillen. Daarnaast heeft het ook nog andere voordelen voor jouw onderneming:

 • Als partner kunnen we complexe datafeeds en campagnes efficiënter beheren en optimaliseren, voor het beste resultaat.
 • Als partner zijn we altijd up-to-date met de laatste ontwikkelingen en best practices van Channable, zodat we hier meteen op in kunnen spelen.
 • Met toegang tot geavanceerde optimalisatietools en -strategieën kunnen we als partner de zichtbaarheid, het verkeer en de conversies voor onze klanten verbeteren.
 • We hebben een vast contactpersoon vanuit Channable die strategisch met ons meedenkt.

 

Klaar voor een lancering met Channable?

Wil je aan de slag met Channable in 2024? Voor veel klanten werken wij al met Channable om de webshopverkoop te vergroten en het merk te verspreiden over verschillende kanalen. Ben jij op zoek naar een online marketing partij die jou hierbij kan helpen? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meer uit advertenties halen?

Wij laten direct kansen zien met SEA.

Meer inspirerende blogs

e-commerce tips
E-commerce tips voor jouw webshop
Storytelling in e-commerce - eRocket
Storytelling in jouw e-commerce: ga de connectie aan

Belangrijke pagina's

Google Adverteren
Multi Funnel ads & social
Een ROAS van 1300 met Performance Max

Voor Online Skateshop blijven we altijd de Google Ads campagnes optimaliseren en lopen er altijd experimenten. Via Performance Max campagnes behaalden we hier sky high resultaten.