Wat is Channable en welke voordelen heeft dit voor de ondernemer?

Channable is ontstaan als oplossing voor het probleem dat steeds meer ondernemers problemen ondervonden met het vergroten van hun online zichtbaarheid.

Tegenwoordig is er in het online universum steeds meer data beschikbaar en toepasbaar op onder andere Google Shopping en andere marktplaatsen.

Channable helpt de ondernemer om dit op de juiste manier te verwerken!

“Channable is dé technische partner om de ondernemer beter online zichtbaar te maken tegen een goede prijs.”

Wat is Channable?

Wat is Channable?

Channable is een tool voor feed management en automatisering van de advertenties. Het platform werkt voor webshops om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen bij meerdere prijsvergelijkingswebsites, affiliatie platformen en marktplaatsen.

Denk hierbij aan platformen als Bol.com, Zalando, Google Shopping, Amazon, etc.

Channable is dus eigenlijk een schakel tussen je webshop en het kanaal waar je de feed indient. Door middel van een koppeling met je webshop worden al je producten in Channable ingeladen, waarna je de keuze hebt uit een groot aanbod aan platformen waarvoor je een feed kan bouwen.

Het voordeel is dat je een feed kan creëren die volledig losstaat van je webshop, zodat je geen aanpassingen aan je webshop hoeft te doen.

Wat kan je allemaal met Channable?

Met Channable kan je makkelijk je productinformatie aanvullen en optimaliseren. Op deze manier kan  je producten filteren en op een andere manier inzetten dan je ‘normaal’ zou doen. Met als doel: betere resultaten.

Je hebt vervolgens zes verschillende opties binnen de tool:

  1. Datafeed manager
  2. SEA tool
  3. Marktplaatsen
  4. Orderconnecties
  5. Analytics

1.      Datafeed manager

Dit wordt door Channable de Product Feed Manager genoemd binnen de tool. Hiermee kun je meer exposure genereren voor jouw bedrijf en producten.

Dit gebeurt doordat je met de Product Feed Manager kunt adverteren op meer dan 2500 vergelijkswebsites, affiliatenetwerken en marktplaatsen.

Het grote voordeel van de Datafeed Manager binnen Channable is dat alles geautomatiseerd wordt. Je hoeft zelf dus niet meer te bedenken welke velden en factoren je allemaal moet aanpassen in de feed om goed zichtbaar te zijn op het platform.

2.      SEA tool

Tegenwoordig kan je steeds meer automatiseren in Google Ads. Je ziet dat Google steeds meer aanstuurt op Responsive Ads en automatische biedstrategieën.

Met de SEA tool van Channable kun je Dynamische Ads maken gebaseerd op de producten uit jouw datafeed. Advertenties worden bijvoorbeeld ook automatisch gepauzeerd, wanneer het product niet meer op voorraad is!

3.      Marktplaatsen

Wanneer je op zo veel mogelijk platformen wilt adverteren is Channable ook een mooie uitkomst! Naast de bekende marktplaatsen, zoals: Marktplaats, Bol.com en Amazon, zijn er nog meer dan 2500 andere integraties mogelijk.

4.      Orderconnecties

Met orderconnecties kan je als ondernemer orders vanuit verschillende export kanalen synchroniseren en deze koppelen aan je eigen webshop. Op deze manier blijft je voorraad altijd kloppend, ondanks je op verschillende platformen aanwezig bent.

5.      Analytics

Door gebruik te maken van Channable is het mogelijk om de voortgang van je webshop en de verkoop van producten voor ieder kanaal apart te tonen.

Je kunt binnen de tool alle kanalen zien waarop je adverteert met je producten. Door deze data te analyseren kun je jouw inzet optimaliseren voor verbeterde omzet van jouw webshop.

Waarom je als ondernemer aan de slag moet met Channable

Je hoeft dus geen aanpassingen te doen aan je webshop, maar welke voordelen heeft Channable nog meer?

  • Creëer eenvoudig een datafeed voor je webshop als je nog geen feed hebt of wanneer deze niet genoeg informatie bevat
  • Voorkom onnodig veel werk door geen handmatige aanpassingen te doen (vooral wanneer je veel producten hebt in je webshop)
  • Bespaar kosten en tijd door zelf een datafeed aan te maken met Channable zonder technische kennis
  • Laat je producten zien op alle platformen die voor jou interessant zijn en vul je feed aan met extra productinformatie
  • Automatisering van je campagnes

Klaar voor een lancering met Channable?

Wil je aan de slag met Channable in 2022? Voor veel klanten werken wij al met Channable om de webshopverkoop te vergroten en het merk te verspreiden over verschillende kanalen. Ben jij op zoek naar een online marketing partij die jou hierbij kan helpen? Neem dan gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. Bel me dan gerust of mail naar bram@erocket.nl.

Meer uit advertenties halen?

Wij laten direct kansen zien met SEA.

Meer inspirerende blogs

e-commerce tips
6 e-commerce tips voor jouw webshop
Storytelling in e-commerce - eRocket
Storytelling in jouw e-commerce: ga de connectie aan
Een ROAS van 1300 met Performance Max

Voor Online Skateshop blijven we altijd de Google Ads campagnes optimaliseren en lopen er altijd experimenten. Via Performance Max campagnes behaalden we hier sky high resultaten.