Waarom het inzetten van content marketing jouw bedrijf laat groeien

Wat is content marketing?

Content marketing. Een heel ruim maar super belangrijk begrip. In dit artikel leggen we uit waarom content marketing juist zo belangrijk is voor jouw bedrijf. Het doel van content marketing is waardevolle content bieden aan jouw doelgroep. Dit kan door informatie te bieden, maar ook door de doelgroep te amuseren. In dit artikel lees je de vier belangrijkste redenen waarom het inzetten van content marketing jouw bedrijf helpt groeien.

Wat is content marketing?

Bij deze vorm van marketing draait het om creëren en verspreiden van content. Dit kan alles zijn, denk aan teksten, afbeeldingen en video’s. Het leuke is dat je dit helemaal zelf kan invullen. Zolang de content maar past bij je doelgroep en toegevoegde waarde levert. Door het plaatsen van deze content trek je publiek aan. Hierin zijn geen regels of formats. Jij plaatst wat je wil plaatsen. Tekst of beeld, op je eigen website of via social media. De keuze is aan jou. Zolang het jouw doelgroep maar aantrekt.

Wat is content marketing?

Waarom content marketing?

Waarom moet ik content marketing inzetten? Wij geven je hieronder vier redenen.

1. Betere relatie met klanten

Via content marketing kun je eenvoudig de conversatie met klanten aangaan. Naast dat jij interessante inhoud levert, krijg je hier ook weer reactie op. Door deze reactie van de klanten begrijp je beter wat jouw doelgroep bezighoudt en belangrijk vindt. Zo kun je jouw product of dienst ook weer beter afstemmen op jouw klanten. Wanneer je interessante content regelmatig plaatst zal jouw doelgroep ook steeds vaker terug komen op één van jouw kanalen. Door consistent te posten en je klanten op een persoonlijke manier aan te spreken binden klanten zich sneller aan jou.

2. Helpt met SEO

Content marketing verhoogt het organisch verkeer en online zichtbaarheid. Maar hoe? Zoekmachines zoals Google houden van content. Ze zijn altijd op zoek naar wat relevant is voor hun gebruikers. Is jouw content relevant? Dan zal Google hier waarde aan hechten. Dit leidt vaak tot een hogere positie in de zoekmachine. Denk bijvoorbeeld aan uitleg over de onderhoud van jouw product. Als gebruikers hier naar zoeken en jij hebt hier een artikel over geschreven, trek je bezoekers naar jouw website.

3. Naamsbekendheid

Als mensen de content interessant vinden gaan ze de interactie aan. Niet alleen zullen ze de berichten liken en erop reageren, maar ook delen. Op deze manier wordt jouw content en dus jouw kanaal verder verspreid. Dit is een soort moderne mond-tot-mond reclame. Je kunt bijvoorbeeld het verhaal achter jouw merk of bedrijf vertellen om mensen aan te spreken. Ook kun je inspelen op de interesses van jouw doelgroep. Zo creëer je interactie met je doelgroep. Door consequent te posten blijf je altijd zichtbaar bij jouw klanten. Je blijft als het ware altijd in het hoofd van de klant hangen.

4. Meer leads en conversies

Content leidt dus tot een betere relatie met je klanten. Dat wil je. Het plaatsen van relevante en interessante content zorgt ervoor dat er vertrouwen groeit tussen de klanten en jouw bedrijf. Doordat content helpt met SEO en naamsbekendheid trek je ook meer potentiële klanten naar jouw kanalen. Je zet dus potentiële klanten om in daadwerkelijke klanten. En met je huidige klanten versterk je de band nog beter. Zo zorgt content marketing voor meer leads en uiteindelijk ook meer conversies.

Valkuilen van content marketing

Iets waar je op moet letten bij het plaatsen van berichten is duplicate content. In een ander blogartikel leggen we je hier alles over uit. Een ander belangrijke voorwaarde voor succesvolle content is al eerder genoemd: Plaats regelmatig nieuwe content. Content marketing zal alleen effect hebben als je relevante content blijft posten. Wanneer je periodes geen content plaatst zal de aandacht van je doelgroep verminderen en zullen klanten afhaken.

Reach new heights met content marketing

Content marketing helpt dus om jouw bedrijf te laten groeien. Je zorgt voor meer naamsbekendheid en online zichtbaarheid. Doordat je een betere relatie met klanten ontwikkelt zorg je ook voor meer leads en conversies. Het belangrijkste is dat je relevante en interessante content blijft posten voor jouw doelgroep. Klaar om sky high te groeien met jouw bedrijf? Begin vandaag nog met content marketing. Heb je vragen? Neem dan contact met me op via liselotte@erocket.nl en ik help je graag op weg!

Meer uit online marketing halen?

Wij presenteren graag de kansen die wij zien.

Meer inspirerende blogs

SEO
SEO copywriting: zo doe je dat!
LinkedIn bedrijfsprofiel
Zo plaats je de beste content voor je LinkedIn bedrijfspagina
Social media content bedrijf
Creëer de beste social media content voor jouw bedrijf
Doelgroep bereiken met contentstrategie
Hoe bereik je je doelgroep met een goede contentstrategie?

Belangrijke pagina's

Wat is jullie track record?
Werken jullie samen met interne online marketeers?
Hoe duur zijn jullie?
Content marketing
271 nieuwe leads binnen een maand met Bentley Europe

271 nieuwe leads, 135.088 weergaven en 1342 klikken na een maand. Dat waren de resultaten die we voor onze klant Bentley Europe hebben binnengehaald met LinkedIn leadgeneratie campagnes. Dit vertellen wij niet alleen met trots aan Bentley, maar delen we ook graag met jullie.