Waarom Google sterren belangrijk zijn

Google sterren.. Wat betekent het? En wat is het? Je ziet het steeds vaker voorbij komen bij de zoekresultaten van Google. De ervaring van jouw websitebezoekers zijn natuurlijk veel waardevoller, dan wat jij zelf zegt over je website. Maar hoe zit het nou echt met deze sterren van Google?

Wat betekenen deze Google sterren concreet?

De sterren die Google laat zien bij de zoekresultaten staan voor de beoordeling die je website heeft gekregen van bezoekers die op je website zijn geweest. Google laat altijd vijf sterren zien, waarbij het aantal geel ingekleurde sterren jouw score toont. Het cijfer achter deze sterren geeft je gemiddelde score aan op basis van het cijfer dat je gekregen hebt van je klant en het aantal reviews.

De sterren die worden vertoond door Google worden rich snippets genoemd. Wanneer je een zoekopdracht uitvoert binnen Google, krijg je standaard drie regels tekst te zien: de snippets. Hieronder zie je een voorbeeld van de snippets die vertoond worden bij eRocket online marketing Breda:

Google sterren review

Bij de omschrijving onder de URL kunnen dus ook de sterren komen via rich snippets. Hieronder een voorbeeld:

hoe krijg ik sterren in google

Waarom wil je sterren?

Een goede beoordeling door middel van de sterren levert onder andere de volgende SEO voordelen op voor je website:

  • Een hogere doorklikratio (CTR), wat resulteert in meer verkeer;
  • Meer zichtbaarheid in Google, omdat je meer ruimte in beslag neemt;
  • Meer nadruk op de sterke kanten van je bedrijf;
  • De mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van je concurrenten die geen sterren hebben.

Hoe krijg ik sterren in Google?

Doorloop de volgende twee stappen voor de mooie gele vormpjes in Google:

  1. Verzamel klantbeoordelingen oftewel reviews via een reviewsysteem.
  2. Maak een koppeling tussen het reviewsysteem en jouw website zodat Google ziet dat je reviews verzamelt. Vervolgens kan Google de sterren aan jouw website gaan toekennen. Om dit te realiseren is het nodig om een stukje broncode in jouw website te laten plaatsen. Dit kun je zelf proberen met tag manager of laat het je webmaster regelen.

Reviewsysteem

Er zijn verschillende reviewsystemen online te vinden zoals Kiyoh en Klanten vertellen. Als je een WordPress website hebt kun je ook een beoordelingsplug-in gebruiken.

Meer weten?

Slechts een kleine groep maakt gebruik van de Google sterren. Wacht niet langer! Onderscheid je van andere organisaties en val extra op binnen Google! GO!

Hulp nodig? Wij helpen je graag met al jouw online marketing activiteiten en het behalen van bijbehorende marketingdoelen met behulp van Multi Funnel marketing. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen via 076 – 782 05 60 , mail naar info@erocket.nl of spreek ons via de chat.

eRocket
Zinkstraat 1
4823 AD Breda
076 782 05 60
info@erocket.nl

Wil je weten wat Multi Funnel Marketing voor jouw bedrijf kan opleveren? Neem contact met ons op!

eRocket heeft 33 beoordelingen van klanten en heeft een beoordeling van 4,8 uit 5.