Waarom Google sterren belangrijk zijn

Wat betekenen die Google sterren die je steeds vaker naar voren ziet komen bij de zoekresultaten van Google? Google gaat steeds meer waarde hechten aan de beoordeling van klanten. De ervaring van jouw websitebezoekers zijn natuurlijk veel waardevoller, dan wat jij zelf zegt over je website. Maar hoe zit het nou echt met deze sterren van Google?

Wat betekenen deze Google sterren concreet?

De sterren die Google laat zien bij de zoekresultaten staan voor de beoordeling die je website heeft gekregen van bezoekers die op je website zijn geweest. Google laat altijd vijf sterren zien, waarbij het aantal geel ingekleurde sterren jouw score toont. Het cijfer achter deze sterren geeft je gemiddelde score aan op basis van het cijfer dat je gekregen hebt van je klant en het aantal reviews.
De sterren die worden vertoond door Google worden rich snippets genoemd. Wanneer je een zoekopdracht uitvoert binnen Google, krijg je standaard drie regels tekst te zien: de snippets. Hieronder zie je een voorbeeld van de snippets die vertoond worden bij eRocket online marketing Breda:
Google sterren review
Bij de omschrijving onder de URL kunnen dus ook de sterren komen via rich snippets. Hieronder zie je een voorbeeld van deze Google sterren:

Waarom wil je sterren in Google?

Een goede beoordeling door middel van de Google sterren levert onder andere de volgende SEO voordelen op voor je website:

  • Een hogere doorklikratio (CTR), wat resulteert in meer verkeer;
  • Meer zichtbaarheid in Google, omdat je meer ruimte in beslag neemt;
  • Meer nadruk op de sterke kanten van je bedrijf;
  • De mogelijkheid om jezelf te onderscheiden van je concurrenten zonder sterren.

Meer weten over de Google sterren?

Slechts een kleine groep maakt gebruik van de Google sterren. Wacht niet langer en onderscheid je van andere organisaties en val extra op binnen Google! Hulp nodig? Wij helpen je graag met al jouw online marketing activiteiten en het behalen van bijbehorende marketingdoelen met behulp van Multi Funnel marketing. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen via 076 – 782 05 60 , mail naar info@erocket.nl of spreek ons via de chat.

eRocket
Zinkstraat 1
4823 AD Breda
076 782 05 60
info@erocket.nl

Wil je weten wat Multi Funnel Marketing voor jouw bedrijf kan opleveren? Neem contact met ons op!

eRocket heeft 30 beoordelingen van klanten en heeft een beoordeling van 4,8 uit 5.