Nieuws: Google gaat Broad Match Modifier uitfaseren (de ‘+’-jes in Google Ads)

Je hebt ze vast wel eens gezien of misschien zelfs gebruikt: de ‘+’-jes in Google Ads om trefwoorden te triggeren. Google heeft recent aangekondigd dat zij deze vorm van keyword-targeting (Broad Match Modifier / BMM) gaat uitfaseren. Wat gaat er precies gebeuren?

Uitleg van de keyword targeting

Momenteel vertelt de +Broad +Match +Modifier aan Google ‘dat alle termen aanwezig moeten zijn in de zoekopdracht van de gebruiker’. Dit wordt ingesteld door een plusteken te plaatsen voor de trefwoorden die nodig zijn in de zoekopdracht.

”Phrase Match” vertelt Google dat advertenties vertoond mogen worden wanneer het ingegeven trefwoord óf een trefwoord met dezelfde betekenis wordt ingetypt door een gebruiker.

Broad Match in Google Ads is de meest brede vorm van keyword targeting. Hiermee geef je aan dat je advertenties zelfs vertoond mogen worden op zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan de door jou ingegeven trefwoorden.

[Exact Match], dit is de meest veilige vorm van keyword targeting. Hiermee geef je simpelweg aan dat je advertenties getriggerd mogen worden op het exacte trefwoord of een trefwoord met exacte dezelfde betekenis. 

Hoewel Google niet specifiek en concreet is, merken ze op dat Phrase Match straks ook BMM zal bevatten, terwijl ze nog overwegen of woordvolgorde belangrijk zal zijn.

Tip!

Gebruik je momenteel veel BMM en ga je experimenteren met Phrase Match? Let dan goed op de zoekopdrachten en sluit vooral op het begin van je campagne dagelijks zoekwoorden uit. Hiermee voorkom je verspilling van je budget en zorg je al vroeg voor een effectieve campagne.

 

Uitleg van Google over keyword targering

BMM

Broad Match Modifier kan nog tot juli worden toegevoegd in Google Ads campagnes. In juli zal naar verwachting de volledige uitrol van de nieuwe Google Ads update zijn voltooid en zullen er geen nieuwe BMM’s meer kunnen worden toegevoegd. Bestaande Broad Match Modifier keywords zullen volgens Google blijven dienen, maar zullen gematched worden op basis van deze update.

 

Uitleg van Google over de veranderingen

bmm

Ons advies

De keyword targeting die straks nog actief is en het dichtst in de buurt komt van BMM is Phrase Match. Desalniettemin zal Exact Match ook een steeds grotere rol gaan spelen, omdat je het soms simpelweg niet kan veroorloven om breed te adverteren via Phrase Match. De toekomst van Google Search is wat ons betreft Phrase Match en Exact Match, waarbij uitsluitingszoekwoorden een nog belangrijkere rol gaan spelen in je PPC campagnes.

Meer uit advertenties halen?

Wij laten direct kansen zien met SEA.

Meer inspirerende blogs

Google of Bing, wat is het verschil?
Google vs. Bing; Wat is het verschil?
Performance max voor leadgeneratie
Performance Max campagnes voor leadgeneratie
Google ads
Adverteren op merknaam
Online marketing in Breda
Zo maak je verborgen zoektermen uit Google Ads weer zichtbaar

Belangrijke pagina's

Hoeveel moet ik rekenen voor advertentiekosten?
Zit advertentiebudget ook in jullie prijs?
Welke online marketing diensten pakken jullie op?
Welke rapportages delen jullie?
Google Adverteren
Een ROAS van 1300 met Performance Max voor Online Skateshop

Voor Online Skateshop blijven we altijd de Google Ads campagnes optimaliseren en lopen er altijd experimenten. Via Performance Max campagnes behaalden we hier sky high resultaten.