Twitter nieuws: op de hoogte van alle veranderingen

Twitter nieuws

Twitter nieuws 02-08-2023

Gebruikers die aan anderen niet willen tonen dat ze betalen voor X, kunnen dit voortaan verbergen. Als je een betaald abonnement hebt op X (Twitter), krijg je een blauw vinkje achter je naam. Wil je daar niet meer te koop lopen? Dan kun je het vinkje voortaan verbergen.

Twitter nieuws 24-07-2023

Elon Musk zet de plannen voor een naamswijziging door. Het officiële Twitter account heet vanaf nu X. De blauwe vogel is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een X als logo. Tweets heten voortaan simpelweg ‘posts’. Musk heeft altijd al iets met de letter X gehad. X.com was de eerste naam van Paypal, opgericht door Elon Musk. Daarnaast introduceerde Elon Musk ook bij Tesla Model X en heet zijn ruimtevaartbedrijf SpaceX. Ook de zoon van Musk heeft een X in zijn naam: X Æ A-12

Twitter wordt X

Twitter nieuws 16-07-2023

Eigenaar van Twitter Elon Musk maakt bekend dat Twitter ongeveer 50 procent minder inkomsten van advertenties binnenkrijgt. Een paar maanden geleden was hij nog positief en stelde hij dat de meeste adverteerders waren teruggekeerd naar zijn bedrijf.

Twitter nieuws 06-07-2023

Er is veel animo voor Twitter-concurrent Threads. Op de dag van lancering had Threads al 30 miljoen aanmeldingen binnen. Meta-baas Mark Zuckerberg zei dit nadat de app in gebruik is genomen. Een belangrijk verschil tussen Threads en Twitter is de lengte van de berichten. Threads staat berichten van 500 tekens toe, terwijl berichten op Twitter beperkt zijn tot 280 tekens.

Twitter nieuws 19-12-2022

Elon Musk heeft op zijn Twitter account een poll geplaatst waarin hij vraagt of hij moet aftreden als baas van Twitter. Ruim 17,5 miljoen Twittergebruikers lieten hun stem gelden. De stand staat op 57,5% van de gebruikers die stemt voor vertrek van Musk. Sinds 12:20 uur vandaag is stemmen niet meer mogelijk. “Ik zal mij houden aan de resultaten van deze poll”, zei Musk eerder vandaag.’

Zal Musk echt gaan vertrekken? Musk noemde eind oktober zijn status als eigenaar en CEO van Twitter al ‘slechts tijdelijk’.

Twitter nieuws poll Elon Musk

Twitter nieuws 18-12-2022

Gebruikers van Twitter mogen voortaan niet meer verwijzen naar een account op een ander platform. Hierbij moet je denken aan andere social media accounts zoals Facebook, Instagram en het opkomende Mastodon. Sinds de overname door Musk groeide vooral Mastodon. Twitter schreef hierover in een tweet: “We hebben door dat veel gebruikers actief zijn op andere socialemediaplatforms. We zullen niet langer gratis reclame voor bepaalde socialemediaplatforms op Twitter toestaan”.

Update 19-12-2022: Twitter trekt het verbod alweer in. Sinds zaterdagavond kon er niet meer gelinkt worden, maar dit verbod stuitte direct op veel weerstand. De post met de aankondiging is door Twitter verwijderd. Dit schrijft Nu.nl.

Twitter nieuws 05-12-2022

EU-commissaris Thiery Breton waarschuwt Twitter. Het social media platform moet zich aan de Europese regels blijven houden, anders kan het een boete of zelfs een blokkade verwachten. Dit is gevolg van de versoepeling door nieuwe Twitter-baas Elon Musk. Zowel Breton als de Franse president Macron spraken “duidelijk en eerlijk” met Musk. Zorgen ontstaan in Europa door Musks geloof in absolute vrijheid van meningsuiting en het ontslaan van Twitter-medewerkers. Hierdoor wordt het mogelijk moeilijker om haat en intimidatie tegen te gaan.

Twitter nieuws 02-12-2022

Binnenkort gaat Twitter aan gebruikers laten zien hoe vaak tweets zijn weergegeven. Dit liet Elon Musk onlangs weten op zijn account.

Twitter nieuws hoe vaak zijn Tweets weergegeven

Twitter nieuws 01-12-2022

Elon Musk en Apple hebben ruzie uitgepraat, kopt Nu.nl. Musk was boos op Apple omdat zij gedreigd zouden hebben om Twitter uit hun App Store te verwijderen. Hij Twitterde 30 november dat hij een goed gesprek heeft gehad met Tim Cook, grote baas van Apple.

Twitter nieuws 21-11-2022

Ook Kanye West mag terugkeren op Twitter. Hij kwam eerder van meerdere kanten onder vuur te liggen vanwege antisemitische uitspraken. Als gevolg daarvan werden zijn accounts geblokkeerd. Ook stopten grote bedrijven zoals Adidas en Balenciaga de samenwerking met de artiest.

Eerder schreven we al dat veel gebruikers van Twitter bang waren dat Twitter veel ruimte zal geven aan extreme meningen. Hoe gaan gebruikers én adverteerders reageren op deze stappen van Musk?

Update 02-12-202: Ye is opnieuw geschorst van Twitter. Volgens Amerikaanse media had Ye een afbeelding van een hakenkruis geplaatst. Elon Musk meldt dat de rapper “opnieuw de regels heeft geschonden”.

Twitter nieuws 20-11-2022

Oud-president Donald Trump mag terugkomen op Twitter. Hij werd begin 2021 verbannen van het platform nadat zijn aanhangers het Capitool bestormden. Twitter gaf aan Trump van het platform te hebben gegooid “vanwege het risico van verder aanzetten tot geweld“. De nieuwe Twitter-baas Elon Musk plaatste een peiling op zijn Twitter account met de vraag of Trump mocht terugkeren. In 24 uur stemde 51,8% voor terugkeer van Trump op Twitter.

Trump liet op zijn beurt weten dat hij mogelijk niet terug wil naar Twitter. Naar alle waarschijnlijkheid houdt hij het bij zijn eigen platform Truth Social.

Twitter nieuws 10-11-2022

Het blauwe vinkje was een verificatiemethode, een belofte dat een account bij een bekend persoon hoort. Maar nu is slechts een betaling van 8 dollar per maand nodig. De grote zet van Elon Musk leidt vooralsnog vooral tot veel chaos. Techiste The Verge bericht vandaag over grote nep-accounts. Accounts doen zich in naam voor als bijvoorbeeld Nintendo, LeBron James en Donald Trump.

Twitter nieuws van 10-11-22

Twitter nieuws 07-11-2022

NOS schrijft: “Elon Musk doet bij Twitter in een week wat normaal honderd dagen kost”. De eerste week met Elon Musk aan het roer eindigde met een grote ontslagronde. Zo’n 3.700 medewerkers van Twitter raakten hun baan kwijt. Vandaag blijkt echter ook dat tientallen medewerkers gevraagd zijn terug te keren. Hun ontslag bleek een fout te zijn. Opvallend: Elon Musk heeft de medewerkers van Twitter zelf niet gesproken over dit nieuws. Hij communiceert nog altijd alleen via mail en, je raadt het al, tweets.

Twitter nieuws 05-11-2022

Het blauwe vinkje is nu te koop. Op ‘Twitter Blue’ kunnen gebruikers een abonnement nemen voor 8 dollar per maand. Tot op heden werd het blauwe vinkje gebruikt om de identiteit van beroemdheden, bedrijven of politici te verifiëren. Onduidelijk is of dat bij Twitter Blue ook gaat gebeuren. Vooralsnog is Twitter Blue alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Of de dienst ook naar de Benelux komt is nog onbekend.

Elon Musk maakte eerder vandaag al bekend wel te moeten ingrijpen. Twitter maakt volgens hem 4 miljoen dollar per dag verlies. Gaat Twitter Blue hier verandering in aanbrengen?

Twitter nieuws 5 november 2022

Een aantal grote bedrijven maakt vandaag bekend te stoppen met adverteren op Twitter. Zij zijn onzeker geworden over de koers van Twitter. Er zijn zorgen dat Musk de regels over verboden uitingen op Twitter gaat versoepelen. Daarmee zou de context van advertenties gaan verslechteren. Een interessante ontwikkeling voor marketeers om in de gaten te houden dus.

Veel andere bedrijven kijken het nog even aan. Zo geeft Microsoft aan een afwachtende houding te hebben en HBO stelt het platform te blijven beoordelen onder leiding van de nieuwe eigenaar.

Twitter nieuws 02-11-2022

Elon Musk werkt volgens The Washington Post aan een manier om gebruikers geld te laten vragen voor video’s die ze plaatsen, dat schrijft RTL Nieuws. Makers van de video’s kunnen de video’s voortaan achter een betaalmuur plaatsen. Ze kiezen vervolgens hoeveel gebruikers moeten betalen om ze te mogen bekijken. Twitter steekt een deel van dat bedrag in eigen zak. Dit is een vervolgstap van Elon Musk, die eerder al benoemde dat Twitter te afhankelijk is van advertentie-inkomsten. Volgens Musk moeten ‘makers geld kunnen verdienen’ via Twitter.

Twitter nieuws 31-10-2022

Sinds de overname van Elon Musk maken veel Twitteraars een account aan op een ander social media platform: Mastodon. Zij lijken grotendeels bang te zijn dat Elon Musk op Twitter veel ruimte zal geven aan extreme meningen. RTL Nieuws sprak Twitteraars die dachten dat Twitter weleens ‘een enge plek kan worden waar alles maar mag en kan’.

Mastodon-topman Eugen Rochko liet weten dat Mastodon in de eerste 2 dagen na de overname van Twitter door Elon Musk al 71.000 nieuwe gebruikers mocht verwelkomen. Op 3 november zijn dit er volgens Tweakers.net al 200.000.

Twitter nieuws 28-10-2022

Het zat er al even aan te komen maar vandaag is het een feit: het nieuws kwam zojuist naar buiten dat Elon Musk eigenaar is geworden van Twitter. Op zijn Twitteraccount noemt Musk zichzelf ‘Chief Twit’. Volgens The New York Times zijn zeker vier topleden van Twitter direct na de overname door Musk hun baan kwijtgeraakt. Wat zal volgen?

Meer uit social media halen?

Speel in op je doelgroep via social media content en campagnes. 

Meer inspirerende blogs

Wat is Reddit?
Wat is Reddit en waarom moet jij het inzetten?
Social media content bedrijf
Creëer de beste social media content voor jouw bedrijf
SOCIAL COMMERCE
Social Commerce: nu is hét moment om te beginnen

Belangrijke pagina's

Social media strategie
575% meer e-commerce omzet voor Exxcellent met social media

Exxcellent is een perfect voorbeeld van hoe wij graag samenwerken met onze klanten. Goede communicatie, vertrouwen en een groeistrategie op maat. Met social media campagnes realiseren we 15.741% meer omzet.