Aan de slag met TikTok voor bedrijven

TikTok kansen
Highlights
  • Een groot voordeel van aan TikTok voor bedrijven, is dat je in een relatief korte tijd een groot bereik kunt hebben.
  • Adverteren via TikTok is makkelijker dan ooit, omdat het lijkt op de Meta Business Manager.
  • Jongeren bereiken op dit platform? Ga dan aan de slag met influencer marketing om te voldoen aan de verwachtingen van deze doelgroep. 

 

Wil je met jouw bedrijf aan de slag met TikTok? We schreven eerder over social media kanalen die je wellicht nog niet dagelijks gebruikt. Zoals het razend populaire platform TikTok, wat sinds de coronacrisis pas echt populair is geworden. TikTok is een social media kanaal waarop jongeren korte filmpjes van zichzelf delen terwijl ze dansen en playbacken op een liedje. Op dit moment zijn er steeds meer Nederlandse bedrijven actief op TikTok. Maar welke kansen biedt TikTok eigenlijk voor deze bedrijven en organisaties?

Voordelen van TikTok voor bedrijven:

  • Relatief snel hoog bereik
  • Jongere doelgroep
  • Traffic naar andere social media kanalen
  • Een uniek kijkje achter de schermen van een bedrijf

Eigen originele content

Originele content bedenken vraagt veel tijd, creativiteit en middelen. Maar het is belangrijk om hier goed over na te denken want TikTok draait namelijk op viral content. Krijg je jouw content niet op dat niveau, dan zijn er helaas niet veel mensen die je video’s gaan zien. Maar ben je hier wel goed in en weet je een sterk visueel merk neer te zetten dan kun je daar zeker enorme successen mee boeken. Een voorbeeld van originele content op TikTok is het opzetten van een challenge of een hashtag campagne.

TikTok staat bol van de challenges – een digitale uitdaging voor de gebruikers om een video in een bepaalde stijl te maken. Zelf een challenge of hashtag campagne opzetten is een mooie manier om je merkbekendheid te vergroten en betrokkenheid te creëren. Let erop dat je het jezelf niet té moeilijk maakt. Je challenge moet natuurlijk niet te makkelijk zijn, maar ook zeker niet te moeilijk – en iets wat mensen in het openbaar kunnen/durven te doen. Zorg er tevens voor dat gebruikers hun eigen creativiteit kwijt kunnen in de challenge.

Adverteren op TikTok

Wil je adverteren via TikTok? Dat kan! Sinds januari 2022 is het mogelijk om als bedrijf te adverteren op TikTok. Lanceer jouw bedrijf ook op dit platform naar grote hoogtes. Er zijn verschillende soorten advertenties mogelijk. Zo kan je gebruik maken van fullscreen advertenties, pre-roll advertenties, verticale advertenties, overlay advertenties en billboards. Een andere manier om een hoge engagement bij je publiek te zien verkrijgen is de lenzen met filters. Wist je dat adverteren op TikTok bijna hetzelfde werkt als adverteren op Facebook? Het komt veelal overeen met de Meta Business Manager, super handig dus!

Influencer marketing

Wat je kan overwegen om te gaan gebruiken, is influencer marketing. We weten allemaal dat influencers massaal te vinden zijn op Instagram maar ook op TikTok zijn ze nu aanwezig en ook bezig met betaalde campagnes. Jongeren bereiken via een influencer op TikTok is ideaal als je zelf als je zelf als bedrijf moeite hebt om mee te gaan in de TikTok-vibe. Het zal voor veel bedrijven een grote stap zijn om te kunnen voldoen aan de verwachtingen van jongeren op TikTok en echt mee te gaan in de grappige filmpjes. Voor een influencer is dit heel anders, zij hebben hun eigen persoonlijkheid en geen ‘statisch’ bedrijfsimago. Daardoor is het voor hen hoogstwaarschijnlijk makkelijker om je volgers te bereiken.

Koppel je website, YouTube of Instagram aan je TikTok-account

Op TikTok is het mogelijk om een link naar je website toe te voegen. Je kunt daarnaast ook je YouTube-kanaal of Instagram-profiel koppelen aan je TikTok-account. Als je dit doet krijg je een snelkoppeling op je profiel naar dit account. Zo kun je vanuit TikTok mensen leiden naar jouw website of andere accounts.

Conclusie

TikTok is momenteel de snelst groeiende social media app onder Generatie Z. De basis is creatieve content met een hoog entertainment gehalte. Wil jij met jouw bedrijf jongeren bereiken? Dan is dit hét moment om een account aan te maken. Durf te experimenteren met content. Wil je hier advies bij? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je heel graag.

Meer uit social media halen?

Speel in op je doelgroep via social media content en campagnes.

Meer inspirerende blogs

Lemon8
Lemon8: het (noodgedwongen) alternatief voor TikTok?
Pinterest shop
Help, mijn Pinterest winkel is weg!
tiktok shopping
TikTok Shopping is here! #tiktokmademebuyit
Snapchat
Wat is Snapchat, wie gebruikt het en hoe werkt het?

Belangrijke pagina's

Welke online marketing diensten pakken jullie op?
In welke branches werken jullie?
Instagram marketing
Social media strategie
575% meer e-commerce omzet voor Exxcellent met social media

Exxcellent is een perfect voorbeeld van hoe wij graag samenwerken met onze klanten. Goede communicatie, vertrouwen en een groeistrategie op maat. Met social media campagnes realiseren we 15.741% meer omzet.