Threads: de nieuwe aartsrivaal van Elon Musk?

Threads

Threads is dé nieuwe social media-app van Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram. Deze week is de app in meer dan 100 landen gelanceerd als een alternatief voor Twitter. Threads  heeft veel overeenkomsten met Twitter en Instagram. 16 uur na de lancering heeft de app al 30 miljoen gebruikers. Is dit de nieuwe aartsrivaal van Elon Musk’s Twitter?

Threads en Twitter

Het social media landschap blijft veranderen. In april werd Lemon8 nog op de markt gebracht. Nu is het de beurt aan Threads. Deze app is ontworpen als antwoord op Twitter, dat onder vuur is komen te liggen door het leiderschap van Elon Musk. De lancering komt op een moment dat Twitter te maken heeft met verschillende uitdagingen, waaronder de invoering van limieten en betaalmuren.

Een belangrijk verschil tussen Threads en Twitter is de lengte van de berichten. Threads staat berichten van 500 tekens toe, terwijl Twitter beperkt is tot 280 tekens.

De start van Threads

Binnen zestien uur na de lancering in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten had Threads al dertig miljoen gebruikers. Beroemdheden en bekende nieuwsorganisaties hebben al accounts aangemaakt, wat bijdraagt aan de snelle groei.

Kritiek

Ondanks de snelle groei en positieve ontvangst heeft Threads ook kritiek gekregen vanwege de gebruiksvoorwaarden. Om een account aan te maken, moeten gebruikers een Instagram-profiel hebben om mee te verbinden. Bovendien wordt bij het verwijderen van een account ook het verbonden Instagram-profiel verwijderd.

Twitter dreigt ondertussen Meta voor de rechter te slepen omdat het volgens hen oud-medewerkers van Twitter heeft aangetrokken om Twitter te kopiëren.

Beschikbaarheid in Nederland

Threads is momenteel beschikbaar in meer dan honderd landen, waaronder de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De app is echter nog niet beschikbaar in de Europese Unie, omdat deze moet voldoen aan strenge privacyregels.

Wordt Threads een succes?

Het is nog te vroeg om te zeggen of het een succes zal worden. Hoewel de app een sterke start heeft gemaakt, zal de toekomstige groei afhangen van hoe gebruikers de app blijven gebruiken en hoe het bedrijf reageert op feedback en kritiek. Wordt vervolgd, dus!

Meer uit social media halen?

Speel in op je doelgroep via social media content en campagnes.

Meer inspirerende blogs

Twitter nieuws
Twitter nieuws: op de hoogte van alle veranderingen
Lemon8
Lemon8: het (noodgedwongen) alternatief voor TikTok?
Instagram logo
Instagram Reels is live in Nederland!

Belangrijke pagina's

Instagram marketing
Social media strategie
575% meer e-commerce omzet voor Exxcellent met social media

Exxcellent is een perfect voorbeeld van hoe wij graag samenwerken met onze klanten. Goede communicatie, vertrouwen en een groeistrategie op maat. Met social media campagnes realiseren we 15.741% meer omzet.