Social media planning tools

social media planning tools
Highlights
  • Met social media planning tools bespaar je tijd en beheer je efficiënt je social media
  • Een content kalender template helpt je structureel te posten
  • Je kunt social posts inplannen via het platform zelf maar dit is vaak beperkt. Social media planning tools helpen je meer en overzichtelijker posts in te plannen.

 

Net als vele ondernemers zal ook jij waarschijnlijk de hele dag door met veel verschillende dingen bezig zijn om je business te laten groeien. Naast de daily tasks zijn er ook nog social media die je moet bijhouden om zichtbaar te blijven. Wordt dit onderhouden door je online marketing bureau? Fijn! Maar als je dit niet laat uitbesteden, kan het zijn dat je er soms tegenop ziet en het daardoor erbij inschiet. Gelukkig zijn er vandaag de dag voldoende social media planning tools die het leven van een ondernemer een stuk makkelijker maken op gebied van social media. Met de juiste social media planning tools bespaar je tijd en beheer je efficiënt je social media. Zo zorg je ervoor dat je social media strategie echt van de grond komt. Maar hoe weet je welke tool de juiste is voor jouw bedrijf?

Contentkalender

Voordat je überhaupt je posts op social media gaat inplannen en maken, is het verstandig om na te denken over wat jij wil uitstralen op social media, welke social media voor jouw organisatie relevant zijn en wat jij met je posts wil bereiken. Een content kalender template helpt je eenvoudig een social media strategie op te stellen en alvast na te denken over de intentie van je posts.

Via het platform zelf

Bij een groot gedeelte van de bekende social media kanalen kun je je posts inplannen via het platform zelf. Voor Facebook en Instagram doe je dit in de Creator Studio. Bij distributie-instellingen kun je eenvoudig je post tot tweeënhalve maand vooruit plannen. Sinds kort is het ook mogelijk om op LinkedIn je bijdrage in te plannen. Zit je op Pinterest? Dan kun je maximaal 2 twee weken en 30 pins vooruit plannen.

Het is dus mogelijk om gratis berichten in te plannen via de platformen zelf. Nadeel: op deze manier blijf je helaas tussen de verschillende kanalen schakelen en heb je geen totaaloverzicht.

Hootsuite

Hootsuite is een van de bekendste social media tools waarmee je je social media berichten kunt plannen. Je ziet hier in één overzicht meerdere accounts die je kunt beheren. Zo manage je bijvoorbeeld meerdere accounts tegelijkertijd in het dashboard. Op deze manier hoef je dus niet te switchen tussen de verschillende platformen. Daarnaast krijg je de ruimte om je dashboard geheel naar wens in te richten.

social media planning tools

Later

Op het eerste gezicht lijkt Later heel erg op Hootsuite, maar deze tool is vooral op Instagram gericht. Dit komt doordat Later een makkelijke applicatie heeft voor je smartphone. Via Later kun je bijvoorbeeld je feed bekijken voordat je posts daadwerkelijk geplaatst worden. Zo zie je of de posts goed aansluiten bij je feed en of het een mooi geheel zal vormen. In de gratis versie van Later krijg je een maximaal aantal posts per platform per maand. Wil je meer inzicht in de statistieke of wil je meerdere posts inplannen? Dan zal je een prijs per maand moeten betalen.

Buffer

Social media planning tool Buffer maakt in hun pakketten onderscheid tussen: publiceren, reageren en analyseren. Voor iedere optie heb je een ander pakket nodig. Buffer is te gebruiken voor Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest en LinkedIn. Ook in deze tool kun je voor Instagram een eerste reactie inplannen voor bijvoorbeeld de hashtags. De gratis versie van Buffer is helaas beperkt. Je kunt hierbij drie social media-accounts instellen en tien posts inplannen.

Het handige aan Buffer is dat teams eenvoudig posts kunnen reviewen. Je kunt per teamlid instellen of zij volledig zelfstandig mogen posten of dat hun berichten nagekeken moeten worden.

Coosto

Coosto werkt net als Buffer ook met pakketten en biedt toegang tot veel verschillende statistieken. Zo kan de tool duidelijk inzicht geven in zaken als de beste tijd om te posten. Daarnaast bieden ze ook upgrades als het verkorten van URL’s, berichtgoedkeuring en campagnelabels. Ook Coosto is net als Buffer te gebruiken voor Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en LinkedIn.

Tailwind

Tailwind begon als een door Pinterest officieel goedgekeurde inplantool. Inmiddels is het uitgegroeid tot een plannings- en creatietool voor Facebook, Instagram en Pinterest. Tailwind helpt met het maken van nieuwe content. Zo bieden ze templates in jouw huisstijl, vaste schema’s om te posten en is er een ghostwriter-knop om jouw call to actions of titels aantrekkelijker te maken. Ook hier is het mogelijk om je hashtags in de eerste comment te plaatsen. De gratis versie ondersteunt één Pinterest-, één Instagram- en één Facebookaccount en een maximum aantal posts. Daarna zul een betaald abonnement moeten afsluiten.

Aan de slag met social media planning tools

Er zijn nog veel meer social media planning tools, maar dit zijn de meest bekende. Ga bij jezelf na welke social media platformen je wil gebruiken om jouw social media strategie tot leven te laten komen, hoe vaak je wil posten en welke features je belangrijk vindt. Dan kun je een gedegen keuze maken op basis van prijs versus mogelijkheden. Heb je nog vragen? Vul dan onderstaand contactformulier in of neem contact met ons op via 076 230 3100!

Meer uit social media halen?

Speel in op je doelgroep via social media content en campagnes. 

Meer inspirerende blogs

Social media content bedrijf
Creëer de beste social media content voor jouw bedrijf
Social media kanalen
Welk social media kanaal kies jij?
social media
De leukste social media inhakers

Belangrijke pagina's

Social media strategie
271 nieuwe leads binnen een maand met Bentley Europe

271 nieuwe leads, 135.088 weergaven en 1342 klikken na een maand. Dat waren de resultaten die we voor onze klant Bentley Europe hebben binnengehaald met LinkedIn leadgeneratie campagnes. Dit vertellen wij niet alleen met trots aan Bentley, maar delen we ook graag met jullie.