Creëer de beste social media content voor jouw bedrijf

Social media content bedrijf

Exxcellent is een perfect voorbeeld van hoe wij graag samenwerken met onze klanten. Goede communicatie, vertrouwen en een groeistrategie op maat. Met social media campagnes realiseren we 15.741% meer omzet.Wil jij originele en waardevolle social media content creëren voor jouw bedrijf? In deze blog vind je handige social media tips om jouw bedrijfsaccount te voorzien van de leukste berichten. Het maken van content op verschillende platformen is namelijk niet altijd even makkelijk: op de juiste momenten plaatsen, de juiste tone-of-voice kiezen én steeds vernieuwende ideeën bedenken. Tja, zie het maar eens even te verzinnen.

Waarom is social media content belangrijk?

Het creëren van social media content voor je bedrijf is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Met de grote groei van verschillende social media kanalen en de sterk toenemende populariteit van deze platformen is social media een makkelijke en effectieve manier om met je doelgroep in contact te komen en je naamsbekendheid te vergroten. Ook vind je steeds meer bedrijven op social media, waardoor dit een super handige manier is om je netwerk uit te breiden en te communiceren met je klanten.

Met social media content kun je jouw doelgroep inspireren en laten zien wat de toegevoegde waarde is van jouw product. Daarnaast kun je mensen via social media een kijkje laten nemen binnen jouw bedrijf en daarmee een voorkeurspositie opbouwen bij (potentiële) klanten. En dat alles kan allemaal met organische (gratis) posts! Klinkt top, toch?

Vóórdat je begint met social media content

Vóórdat je begint met het creëren van social media content voor jouw bedrijf is het goed om je te bedenken dat social media om consistentie vraagt. Het is dus niet iets wat je ‘zomaar’ even doet wanneer je tijd over hebt, maar het is belangrijk dat je zorgt voor regelmaat in het plaatsen van je berichten. Ook is het erg belangrijk om je doelgroep goed in beeld te hebben: wat zijn hun behoeftes, op welke platformen zijn ze te vinden en wat wil je bij de doelgroep bereiken?

Kortom: social media biedt verschillende mogelijkheden voor jouw bedrijf, maar het is zeker niet onbelangrijk dat je bewust aan de slag gaat met dit marketingmiddel.

Social media content bedrijf

Hoe creëer je originele en waardevolle social media content?

De ervaring leert dat het creëren van originele en waardevolle social media content als bedrijf steeds lastiger wordt naar mate je hier langer mee bezig bent. Je hebt natuurlijk steeds meer ideeën al toegepast, waardoor er steeds minder creatieve ideeën overblijven. Maar hoe blijf je tóch een opvallende ster in het social media universum?

Tip 1: splits jouw social media content op

Onderzoek waar jouw doelgroep behoefte aan heeft als het aankomt op social media content en maak het categorieën van. Hierbij kun je denken aan de volgende soorten content:

  • Inspiratie en tips
  • Entertainment
  • Discussie/converstatie
  • Informatie
  • Promotie

Wanneer je jouw categorieën gekozen hebt, zorg er dan voor dat je deze in een social media planning verwerkt. Zo maak je zeker dat er een balans is tussen de verschillende onderwerpen waarover je post.

Tip 2: toegevoegde waarde!

Houd dit tijdens het maken van social media content voor jouw bedrijf altijd in je achterhoofd: wat is de toegevoegde waarde van deze content voor mijn doelgroep? Het gaat dus niet alleen om het laten zien van jouw product of dienst aan de doelgroep, maar ook écht om toegevoegde waarde. Durf een keer out-of-the-box te denken door bijvoorbeeld vernieuwende tips te geven aan je doelgroep, hacks te delen die jij met je bedrijf ontdekt hebt of de doelgroep te entertainen met grappige en herkenbare content. Het hoeft juist niet altijd te gaan over het verkopen van jouw product, maar meer om het connecten met jouw doelgroep. Dán zal jouw doelgroep verbonden blijven aan jouw bedrijf en misschien zelfs zorgen voor positieve mond-tot-mond reclame of content delen.

Tip 3: creëer interactie

Het maken van social media content hoef je niet alleen te doen. Door slim gebruik te maken van interactiemogelijkheden met je doelgroep op de verschillende platformen kun je namelijk super makkelijk om feedback en nieuwe ideeën vragen! Ook nog eens leuk, want op deze manier betrek je jouw doelgroep nóg meer bij jouw bedrijf en geef je ze het gevoel dat hun mening belangrijk is. Daarnaast kun je met interactiemogelijkheden interessante discussies opzetten onder jouw doelgroep, goed voor het algoritme. ?

Duik in de wereld van social media content

Ben jij na het lezen van deze tips klaar om de social media kanalen van jouw bedrijf naar een hoger niveau te tillen? Ga dan met een vliegende vaart van start en ontdek wat verbeterde social media content betekent voor jouw bedrijf. Kun je tóch nog wat extra hulp gebruiken bij het creëren van originele en vernieuwende content? Geen probleem, bij eRocket helpen we je graag met de leukste contentkalenders voor jouw bedrijf om het social media universum mee te veroveren. Neem vooral contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Meer uit social media halen?

Speel in op je doelgroep via social media content en campagnes.

Meer inspirerende blogs

Contentkalender template
Gratis contentkalender template 2024 + voorbeeld
social media planning tools
Social media planning tools
social_proof
Waarom is social proof belangrijk en hoe zet je het in?
SOCIAL COMMERCE
Social Commerce: nu is hét moment om te beginnen
social media
De leukste social media inhakers

Belangrijke pagina's

Wat is jullie track record?
Instagram marketing
Social media strategie
LinkedIn marketing
575% meer e-commerce omzet voor Exxcellent met social media

Exxcellent is een perfect voorbeeld van hoe wij graag samenwerken met onze klanten. Goede communicatie, vertrouwen en een groeistrategie op maat. Met social media campagnes realiseren we 15.741% meer omzet.