200%

meer bestellingen

700%

meer volgers op Instagram

1000%

meer likes op Instagram

Van 182 naar >1000 volgers in 5 maanden voor webshop Peter Rabbit Outdoor

Peter Rabbit Outdoor is hét kinderkleding- en tuingereedschapmerk voor alle kinderen die fan zijn van Pieter Konijn. Van stoere regenlaarsjes tot handige harkjes, schepjes en kruiwagens. Kortom; alles wat je kind nodig heeft voor de leukste buitenspeelavonturen!

In december 2020 zijn wij als een raket gestart met het Multi Funnel plan voor Peter Rabbit Outdoor. Hierbij lag de focus op het creëren van meer online fans, voornamelijk op social media. Daarnaast was het verhogen van het aantal verkopen een belangrijk focuspunt. Met deze doelstellingen in het achterhoofd hebben we een strategie op maat gecreëerd. We hebben ons niet alleen gefocust op het creëren van sterke content op de social media kanalen, maar ook de andere kanalen eromheen zodanig ingericht dat ze elkaar versterkten. Met de inzet van een slimme Instagram-strategie, SEO, SEA én conversie optimalisatie hebben we gezorgd voor een zichtbaar resultaat.

Instagram: meer volgers én meer interactie

Veel volgers hebben is leuk, maar je wilt natuurlijk ook dat ze de interactie met je bedrijfsprofiel aangaan. Daarom hebben we ons ook gericht op het creëren van een fanatieke achterban die graag content van Pieter Konijn zien. We hebben gebruik gemaakt van verschillende soorten content, waarbij we niet altijd alleen maar de focus legden op de artikelen van Peter Rabbit Outdoor. Op deze manier voelde het profiel minder als een saleskanaal, maar echt als een platform voor Peter Rabbit-fans.

Om te zorgen voor een leuke tijdlijn, hebben we gebruik gemaakt van een speels template waarin het beeldmateriaal is verwerkt. Dit werd goed ontvangen, wat je ook terug zag in het aantal likes per post. Het account bleef eerst op gemiddeld 10 likes per post steken. Nu zitten we vrijwel altijd op meer dan 100 likes per post! Dat is een flinke stijging in het aantal interacties. Missie geslaagd dus!

Échte fans van Peter Rabbit

Naast een grote stijging in het aantal volgers en interacties op Instagram, is het ook het aantal bestellingen positief gestegen. Voordat wij startten ontving Peter Rabbit Outdoor gemiddeld 5 à 7 bestellingen per week. Op dit moment zijn dit er gemiddeld 12 per week; 2x zoveel dus!

Groeien op Instagram

Wil jij ook als een raket gaan?

We hebben nog veel leuke plannen voor Peter Rabbit Outdoor en zullen onze Multi Funnel strategie blijven inzetten om de prestaties te verbeteren. Wil je meer weten over onze strategie of ben je benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan zeker contact met ons op!