33% meer aanvragen

via Google Ads

#1 Hovenier Oosterhout

in Google

4,77%

conversiepercentage in 2023 uit Ads

Florissant Tuinen bestaat inmiddels 20 jaar en is als hoveniersbedrijf een bekend gezicht in omgeving Oosterhout. Ze zorgen ieder seizoen voor een bloeiende tuin, voor zowel particulieren als bedrijven.

Opbloeiende samenwerking

In februari 2023 kwamen Karin, Mark en Sem langs op kantoor en samen besloten we: in 2023 willen we naar minimaal 15 kwalitatieve aanvragen per maand. Dit leek ons een realistisch doel, want we zagen mooie kansen in Google Ads en websiteoptimalisaties. In januari 2024 keken we terug met een grote glimlach: deze doelstelling hebben we ruim gehaald. Tijd voor een nieuwe doelstelling dus.

Referentie Florissant Tuinen

Google Ads resultaten

Het leuke aan een hoveniersbedrijf als Florissant is de dynamiek. De winter vraagt om een andere strategie dan hartje zomer. Na ons eerste overleg zorgden we dat de conversiemetingen goed binnenkwamen. We zagen we direct de potentie van Florissant Tuinen. Met specifieke Search campagnes als aanvulling op onze andere werkzaamheden (SEO, CRO en emailmarketing), wisten we dat we het afgesproken aantal aanvragen gingen halen. Daarnaast laten we continu experimenten lopen rondom aanvullende diensten, afhankelijk van het seizoen en de koers die Florissant Tuinen wil varen.

De resultaten?

Alleen in Google Ads behalen we de helft van het totaal van alle aanvragen. In afstemming met Florissant Tuinen als expert bepalen we ieder seizoen de focus. En met succes: in totaal halen we 33% meer aanvragen binnen dan vooraf afgesproken. Omdat de ene dienst meer waard is dan de andere, hebben we voor 2024 een aanvalsplan klaarliggen om de conversiewaarde te verhogen.

Organisch zien we ook mooie resultaten. Als bekend gezicht in de omgeving wil je natuurlijk ook op Google goed vindbaar zijn. Daarom zorgden we ervoor dat we op dienst + locatie in de top 3 staan.

Kers op de taart

Successen moeten gevierd worden, vinden ook Karen, Sem en Mark van Florissant Tuinen. 2023 was dan ook een bijzonder jaar: we gingen als bedrijven beide verhuizen, vierden beide een jubileum en waren beide super tevreden over de samenwerking. Je kunt je voorstellen dat er veel taart gegeten is tijdens onze maandelijkse meetings.