Ecommerce groei voor startende webshop Doodle-Essentials

Doodle-Essentials is een gespecialiseerde webshop die alles aanbiedt wat een Doodle-eigenaar nodig heeft, met een bijzondere focus op vachtverzorging. In 2022 namen de huidige eigenaren de webshop over en begonnen ze vol enthousiasme aan een nieuw avontuur.

Het begin van een mooie missie

Onze missie voor Doodle-Essentials begon in november 2022, met een duidelijke set doelstellingen. Het eerste doel was om binnen drie maanden vijf conversies per dag te bereiken. Om die doelstelling te realiseren, focussen we op SEA met Google Ads campagnes.

De resultaten

In maart werd het eerste doel niet alleen bereikt, maar zelfs overtroffen met een gemiddelde van 7,4 bestellingen per dag. De gemiddelde orderwaarde bedroeg die maand €86. Deze resultaten werden voornamelijk behaald door de inzet van Performance Max campagnes in Google Ads. Meer dan de helft van de bestellingen was direct te herleiden naar Google Ads.

Na maart werd naast het aantal bestellingen de focus ook meer verlegd naar het verhogen van de conversiewaarde. Dit werd gerealiseerd door de SEA campagnes bij te sturen op ROAS (Return on Ad Spend). Ook hebben we ervoor gekozen om producten met lagere marges uit te sluiten, zodat de campagnes nog winstgevender werden. In juni 2023 zagen we door deze optimalisaties een kleine stijging in het aantal bestellingen naar 8 per dag en behaalden we daarnaast het tweede doel: de gemiddelde orderwaarde steeg naar €92.

To infinity and beyond voor Doodle-Essentials

Naast Google Ads wordt er nu ook gefocust op SEO en Social Shopping campagnes op Facebook en Instagram. Afgelopen maand leverde dit maar liefst 24 conversies op. Voor de toekomst zijn er plannen om e-mailmarketing in te zetten om nog meer omzet te realiseren uit terugkerende klanten. Het avontuur van Doodle-Essentials stopt hier niet!