Pinterest zakelijk gebruiken? Wij geven je 4 handige tools!

zakelijke pinterest tools

Pinterest is inmiddels niet meer weg te denken in een goede online strategie. De visuele zoekmachine is het ideale platform om jouw doelgroep te inspireren. Dit kan zowel via organische berichten als via advertenties. Wil jij Pinterest zakelijk inzetten? Wij geven je 4 tools voor een vliegende start! ?

Pinterest zakelijk inzetten

Eerder schreven we al een blog over hoe je Pinterest zakelijk gebruikt. We legden uit waarom je moet Pinterest moet beginnen én hoe je dat doet. En daarna? Je account is aangemaakt, je hebt leuke foto’s, maar hoe maak je die mooie en interessante Pins? Daarvoor zijn een aantal handige tools. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Canva

Canva is een van de bekendste ontwerp platformen. Het platform is makkelijk in gebruik en biedt tal van mogelijkheden. Zo kun je per kanaal, waaronder Pinterest, templates in de juiste afmetingen vinden. Ontwerp je pin zelf of pas een template aan naar jouw wensen en huisstijl. Heb je een mooi ontwerp gemaakt? Sla deze eenvoudig op en gebruik hem volgende keer opnieuw voor nieuwe content. Zo creëer je makkelijk een herkenbare stijl in jouw pins.

Tailwind

Via Tailwind kun je jouw Pins zowel bewerken als inplannen. Ideaal. Je stelt de kleuren van jouw huisstijl in en Tailwind en uploadt je foto’s. Vervolgens creëert Tailwind eindeloze opties. Wil je de Pins nog aanpassen? Geen probleem, ook dat kan. Wanneer je tevreden bent kies je jouw selectie en plan je jouw Pins in. Met de gratis versie kun je 20 Pins in een maand inplannen! Via Pinterest zelf kun je maximaal 2 weken vooruit plannen.

Populair op Pinterest

Pinterest heeft een erg handige functie waarin het laat zien welke onderwerpen er populair zijn op het platform. Op dit moment gaat dit enkel over trends in Amerika, Canada en het Vereniging Koninkrijk, maar dit zal ongetwijfeld gaan uitbreiden. Je krijgt een overzicht van opkomende trends, hierdoor kun je er meteen op inspelen! Hiernaast kun je eenvoudig zoektermen vergelijken. Twijfel je bijvoorbeeld of je ‘small tattoos’ of ‘tiny tattoos’ als zoekterm moet gebruiken? Pinterest geeft het relatieve verschil in volume aan.

pinterest tools zakelijk

Zo zie in deze grafiek dat de term small tattoo ideas veel meer zoekvolume heeft de laatste maanden. Hiernaast krijg je per term weer andere relevante termen te zien.

Keywords everywhere

De laatste tool maakt het nog makkelijk om relevante zoektermen te vinden. Installeer de Chrome extensie Keywords everywhere en krijg overal zoektermen. Letterlijk. Typ in de zoekbalk op Pinterest een zoekterm in en de extensie doet de rest. Je krijgt een grafiek te zien met trend data van de zoekterm én gerelateerde trends. Makkelijk dan dat gaat het bijna niet worden.

pinterest extensie tools

pinterest tools

Let’s start Pinning!

Met deze Pinterest tools creëer jij in een handomdraai mooie en relevante Pins en zet je Pinterest optimaal zakelijk in. Heb je toch nog vragen of wil je meer weten? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op of spreek ons aan via de chat.

 

Meer uit social media halen?

Speel in op je doelgroep via social media content en campagnes.

Meer inspirerende blogs

Pinterest shop
Help, mijn Pinterest winkel is weg!
SOCIAL COMMERCE
Social Commerce: nu is hét moment om te beginnen
Pinterest voor bedrijven
Pinterest voor bedrijven: hoe zet je het in?
tiktok shopping
TikTok Shopping is here! #tiktokmademebuyit

Belangrijke pagina's

Wat maakt jullie anders dan andere online markering bureaus?
Welke online marketing diensten pakken jullie op?
Social media strategie
Pinterest marketing
575% meer e-commerce omzet voor Exxcellent met social media

Exxcellent is een perfect voorbeeld van hoe wij graag samenwerken met onze klanten. Goede communicatie, vertrouwen en een groeistrategie op maat. Met social media campagnes realiseren we 15.741% meer omzet.