Met deze Pinterest tips maak jij mooie pins voor jouw bedrijf

Pinterest inzetten voor bedrijven
Highlights
  • Pinterest is een populaire visuele zoekmachine en inspiratieplatform dat zowel consumenten als bedrijven aanspreekt. Het is essentieel om op te vallen tussen de andere content op Pinterest en de doelgroep aan te spreken.
  • Tips voor het maken van aantrekkelijke Pins, zoals het kiezen van de juiste afmetingen en het gebruik van hoogwaardige afbeeldingen. Het toevoegen van tekst op Pins wordt ook aanbevolen om de doelgroep direct aan te spreken.
  • Gebruik Canva en Tailwind om mooie Pins te ontwerpen. Deze tools bieden sjablonen en functionaliteiten die specifiek zijn afgestemd op Pinterest, waardoor het eenvoudig is om inspirerende Pins te maken en ze in te plannen voor publicatie.

 

Een visuele zoekmachine waarin je meteen jouw product kunt laten zien aan je doelgroep. Pinterest is hét platform om jouw doelgroep te inspireren. Het platform is razend populair, zowel onder consumenten als onder bedrijven. Het is dus belangrijk dat jouw Pins opvallen tussen alle andere content. Wij zetten onze Pinterest tips om de mooiste pins voor jouw bedrijf te maken op een rijtje!

Onze Pinterest tips

Eerder schreven we al tips om jouw bedrijf goed neer te zetten op Pinterest en tips over het adverteren op Pinterest. Wanneer alles goed staat ingesteld komt het belangrijkste onderdeel, aantrekkelijke content. Of je nu organische Pins plaatst of wil adverteren, het is belangrijk dat jouw Pins de doelgroep aanspreken.

Best practices voor mooie Pins

Er zijn een aantal standaard Pinterest tips die jou helpen bij het maken van mooie Pins. Kies bijvoorbeeld de juiste afmeting. Voor een normale Pin is dit 1000 x 1500 pixels, een verticale afbeelding met een verhouding van 2:3. Ga je voor een idee Pin, kies dan 1080 x 1920 pixels. Een idee Pin neemt, net als een Instagram verhaal, je hele scherm in beslag. Bij een normale Pin voeg je nog een titel, beschrijving en URL toe, die onder de afbeelding in beeld komen.

Pinterest raadt zelf aan om afbeeldingen van hoge kwaliteit te gebruiken, die maximaal 20 MB zijn. Wanneer je een video beeld gebruikt mag het bestand maximaal 2 GB zijn.

Tekst op je Pin

Spreek gebruikers meteen aan door tekst te plaatsen op jouw Pin. Wanneer jouw Pin in het overzicht te zien is, kun je met een zin tekst meteen duidelijk maken welke tips of kennis jij gaat delen. Jouw doelgroep weet vervolgens wat ze kunnen verwachten en zal sneller doorklikken op je Pin. Probeer een duidelijke zin van een paar woorden te gebruiken, zodat het niet te rommelig en onleesbaar wordt. Denk bijvoorbeeld aan:

  • 5 schoonmaak tips
  • Tuin inspiratie voor het voorjaar
  • De perfecte opbergoplossing

pinterest tips titelpinterest tips tekst

Probeer hiernaast ook altijd je logo, bedrijfsnaam of website op een herkenbare plek neer te zetten.

Tools voor mooie Pins

Om mooie Pins te maken kun je gebruik maken van online ontwerp tools. Vaak hebben deze tools verschillende templates, zodat je genoeg inspiratie op kan doen. Deze templates zijn afgestemd op Pinterest, waardoor je meteen een aantal best practices terug ziet komen. Denk aan een duidelijke zin tekst; een logo, bedrijfsnaam of website en een mooie afbeelding!

Canva

Canva is een bekende tool om snel en makkelijk visuele content te ontwerpen. Kies voor een Pinterest sjaboloon in de afmeting 1080×1920 of 100×1500  en ga direct aan de slag. Laat je inspireren door de templates of pas een template simpelweg aan naar jouw huisstijl!

Tailwind

Tailwind is een tool om jouw Pins te ontwerpen én in te plannen. Stel jouw huisstijl in, uploadt je foto’s en laat Tailwind de rest doen. Je krijgt eindeloze ontwerpen die je vervolgens zelf nog kan finetunen. In elk ontwerp is er ruimte voor tekst en jouw logo, bedrijfsnaam of website. Hierna kun je de Pins eenvoudig inplannen. Waar je op Pinterest zelf maar maximaal twee weken vooruit kan plannen kan je op Tailwind zover doorplannen als je wil.

 

pinterest tips tailwindGa aan de slag met onze Pinterest Pins!

Met deze Pinterest tips maak jij in een handomdraai de mooiste Pins. Welke tools gebruik jij graag voor het maken van Pins? Laat het ons weten! Wil je aan de slag maar kan je wel wat hulp gebruiken? Neem gerust contact met ons op. We staan klaar om te helpen!

Wil je meer weten over Pinterest?

Meer inspirerende blogs

Adverteren op Pinterest
Pinterest adverteren: 5 handige tips
Pinterest voor bedrijven
Pinterest voor bedrijven: hoe zet je het in?
zakelijke pinterest tools
Pinterest zakelijk gebruiken? Wij geven je 4 handige tools!

Belangrijke pagina's

Koppelen Pinterest
Wat is jullie track record?
Werken jullie samen met interne online marketeers?
Hoeveel moet ik rekenen voor advertentiekosten?
Meer dan 3000 organische Pinterest impressies per dag voor webshop J&B

100.000 organische impressies, 450 organische klikken per maand en 50.000 maandelijks betrokken personen.

Door pins te blijven maken die relevant zijn voor de doelgroep hebben we mooie resultaten gehaald. Waar we ook trots op zijn. In anderhalf jaar tijd zijn belangrijke KPI’s zoals impressies, uitgaande klikken en betrokkenheid van de doelgroep in een grote lijn gestegen. Dagelijks zijn er meer dan 3000 impressies.