Je bedrijf gesloten vanwege de lockdown? Verbeter de online vindbaarheid met deze tips

Online vindbaarheid is erg belangrijk voor bedrijven, vooral tijdens de huidige lockdown. Steeds meer mensen gaan online op zoek naar een product of dienst. Corona heeft ervoor gezorgd dat deze ontwikkeling in een stroomversnelling terecht is gekomen. Het is dus slim om extra aandacht te geven aan jouw online vindbaarheid. Maar, hoe doe je dat? In dit blogartikel geef ik je een aantal handige tips waar jij zelf stappen met kunt gaan zetten.  

Search Engine Optimalization

Je online vindbaarheid vergroot je door Search Engine Optimalization, ook wel SEO genoemd, in te zetten. Door met SEO aan de slag te gaan zorg je er voor dat jouw website beter gaat scoren in de organische zoekopdrachten binnen een zoekmachine. Om hier mee te gaan groeien dien je een aantal stappen te zetten.

Zoekwoordenonderzoek

Om te gaan scoren op belangrijke zoekwoorden is het belangrijk om in kaart te brengen welke termen dat eigenlijk zijn. Dit doe je door middel van een zoekwoordenonderzoek. Dit is een overzicht van zoektermen waar jou potentiële klanten op gaan zoeken. Hierbij noteer je dus ook termen die belangrijk zijn voor jouw bedrijf.

Het onderzoek bevat naast de zoekwoorden ook de zoekvolumes. Op basis van deze data kun jij gaan analyseren wat voor potentie bepaalde zoekwoorden hebben om op die manier meer inzicht te krijgen over het zoekgedrag van je bezoekers. Een essentieel onderdeel van jou online vindbaarheid strategie dus.

online vindbaarheid

 

Het schrijven van een SEO tekst

Je hebt nu een uitgebreid zoekwoordenonderzoek gemaakt en je weet met welke termen je graag wilt gaan scoren. De volgende stap is het optimaliseren van je website op basis van dit onderzoek. Misschien heb je al pagina’s waar deze zoekwoorden een rol spelen, maar het kan ook zijn dat je een nieuwe pagina moet aanmaken om deze terug te laten komen. Wil je weten hoe je een goede SEO tekst schrijft waarmee je jouw online vindbaarheid écht versterkt? Arianne heeft een uitgebreid artikel geschreven met praktische SEO tips waar jij direct mee aan de slag kunt.

Aan de slag

Je weet nu welke stappen jij moet gaan zetten om jouw online vindbaarheid te versterken. Mocht je het lastig vinden om hiermee aan de slag te gaan, dan helpen de eRocketeers je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op via info@erocket.nl of telefonisch via 076-7820560

eRocket
Zinkstraat 1
4823 AD Breda
076 782 05 60
info@erocket.nl

Wil je weten wat Multi Funnel Marketing voor jouw bedrijf kan opleveren? Neem contact met ons op!

eRocket heeft 33 beoordelingen van klanten en heeft een beoordeling van 4,8 uit 5.