Welke online marketing middelen zijn er?

online-marketing-onderdelen

Online marketing is een breed begrip. Met online marketing zorg je ervoor dat je website of webshop goed vindbaar en zichtbaar is op internet. Welke online marketing middelen zijn er allemaal? Veel klanten van ons vragen zich af welke online marketing middelen er zijn en welke wij als eRocket gaan inzetten voor hun bedrijf. In dit blogartikel leg ik uit wat de meest gebruikte online marketing middelen zijn.

online-marketing-onderdelen

Meest gebruikte online marketing middelen

De meest gebruikte online marketing middelen zijn SEO, SEA, SMM en e-mailmarketing. eRocket werkt met een unieke strategie genaamd Multi Funnel Marketing, met deze zelf ontwikkelde strategie onderscheiden we ons van andere online marketing bureaus en blijven we ze vaak een stapje voor. Met Multi Funnel Marketing bundelen we de meest gebruikte online marketing onderdelen en zorgen we ervoor dat deze perfect op elkaar aansluiten.

SEA

Search Engine Advertising. Met dit onderdeel van online marketing adverteer je in zoekmachines zoals Bing, Google en Yahoo. SEA is een relatief snelle manier om omzet te genereren, je betaalt tenslotte voor goede posities in de zoekmachines en je kunt na het aanmaken van je advertentie binnen een mum van tijd bovenaan staan in de zoekresultaten.

SEO

Search Engine Optimization. Met dit online marketing onderdeel ga je voor de topposities in zoekmachines zonder advertentiebudget uit te geven. In principe is SEO volledig gratis, je dient er alleen wel veel tijd in te steken. En tijd is tenslotte ook geld ?. Met SEO optimaliseer je je website en pagina’s op heel veel verschillende vlakken. SEO is een traject dat je voor de lange termijn aangaat en het is belangrijk om hier gestructureerd aan te werken.

SMM

Social Media Marketing. Social media marketing heeft betrekking tot alle marketingacties die je uitvoert via verschillende social media platformen. Enkele bekende social media platformen zijn: YouTube, Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, Pinterest en LinkedIn. Met social media marketing heb je de mogelijkheid om hele specifieke doelgroepen te bereiken, waarbij je jouw merk of product nog beter op de kaart kan zetten.

E-mailmarketing

Met e-mailmarketing kun je personen bereiken die al interesse hebben getoond in je bedrijf. Wanneer je e-mailadressen verzamelt op je website, kun je een lijst met abonnees opbouwen die je vervolgens iedere week of iedere maand een nieuwsbrief of mail stuurt met informatie over je diensten of producten.

Meer informatie over online marketing onderdelen?

Bij eRocket maken we gebruik van zoveel mogelijk online marketing onderdelen, zodat we de klant op de best mogelijke manier kunnen helpen. Ben je benieuwd welke online marketing onderdelen er nog meer relevant zijn voor jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de chat, vul onze contactpagina in of neem telefonisch contact op via 076 782 0560.

Meer uit online marketing halen?

Wij presenteren graag de kansen die wij zien.

Meer inspirerende blogs

Wat is Google Search Console
Wat is Search Console en hoe zetten wij dit voor jou in?
Contentkalender template
Gratis contentkalender template 2024 + voorbeeld
Pinterest voor bedrijven
Pinterest voor bedrijven: hoe zet je het in?
185% meer leads met online marketing voor Landgoed Ulvenhart

Mond tot mond gaat het prima. Maar er is ruimte voor groei. Hoe zorg je ervoor dat je meer klanten krijgt die anderen weer kunnen overtuigen? Met SEO, SEA en social media marketing realiseren we voor Landgoed Ulvenhart 185% meer leads.