Looker studio: Dé tool voor het visualiseren van jouw data

Looker studio
  • Google heeft afscheid genomen van de naam Google Data Studio en gaat nu verder onder de naam Looker Studio.
  • Met Looker Studio maak je gemakkelijk visuele rapporten op en word je voorzien van inzichten in jouw data en die van je klanten die je weer professioneel kunt presenteren.
  • Er zijn recent 3 nieuwe diagrammen bijgekomen; waterfall chart, boxplot chart en candlestick chart.

 

Op 11 oktober 2022 heeft Google, tijdens de Google Cloud Next conference, ervoor gekozen om afscheid te nemen van de naam ‘Google Data Studio’ en gaan ze verder onder de naam ‘Looker Studio’. In dit artikel vertel ik je wat Looker Studio is, waarom Google de naam veranderd heeft, wat de voordelen van de data studio zijn en wat de extra functies anno 2024 zijn! Lees snel verder.

 

Wat is Looker Studio?

In Looker studio kun je gemakkelijk visuele rapporten opmaken, gegevens selecteren en samenwerken in dezelfde rapporten. Je wordt voorzien van inzicht in jouw data en die van jouw klanten. Naast marketingdata kun je nu ook gemakkelijk algemene bedrijfsdata implementeren. Het is een handige en gratis tool die jouw gegevens omzet in informatieve dashboards en rapporten. Hier heb je geen vlieguren als ervaren programmeur voor nodig!

Wil jij jouw eigen template ontwikkelen, zodat je jouw data professioneel kan presenteren aan derden? Dan kun je dit zelf bepalen in Looker Studio en kun je kiezen hoe jij je data weer wil geven. Dit geeft je vrijheid in het presenteren van belangrijke zaken. eRocket werkt zelf ook al een lange tijd met deze tool voor het voor het eRocket dashboard. We zorgen dat al onze statistieken op deze manier inzichtelijk zijn voor onze klanten, zodat zij altijd op de hoogte zijn van lopende zaken!

 

Waarom is Google Data studio veranderd van naam?

Alle business intelligence-diensten gaan samen onder de naam Looker Studio. Deze gingen voorheen schuil onder de naam Google Data Studio. Door van naam te veranderen willen zij alle databronnen met elkaar combineren. Dit heeft voor de gebruikers verder geen consequenties. Zij kunnen de tool gewoon blijven gebruiken zoals zij al deden.

Nieuwe features van Looker Studio

Met de naamsverandering kwamen er weinig nieuwe features. Wel lagen er plannen om de datamodellen uit te breiden. Dat is inmiddels gebeurd en Looker Studio heeft er nu 3 nieuwe diagrammen bij;

  • Boxplot chart
  • Candlestick chart
  • Waterfall chart

 

Met de boxplot chart kun je de distributie en spreiding van waarden in je dataset visualiseren. Met de candlestick chart kun je variaties in je gegevens visualiseren, inclusief openings- en slotwaarden, en de hoogte- en dieptepunten van elke variatie. En tot slot, met de waterfall chart kun je visualiseren hoe een reeks positieve en negatieve waarden tot een totaal leidt.

Looker Studio Pro

Sinds november dit jaar is er een betaalde versie bij gekomen, onder de naam Looker Studio Pro. Met Looker Studio Pro krijg je toegang tot alle functies die je al kent van Looker Studio, plus uitgebreide zakelijke mogelijkheden en technische ondersteuning. Hieronder zie je een overzicht van de voordelen van Looker Studio Pro.

De voordelen

Looker Studio heeft vele voordelen, net als Google Data Studio. Het programma is handig in gebruik en je kunt eigenlijk alles zelf realiseren. Het is mogelijk om meerdere databronnen te koppelen in één rapport, er zijn uitgebreide design mogelijkheden, de mogelijkheid om een eigen template te ontwikkelen met de data die jij graag wil zien, er kan samengewerkt worden in hetzelfde rapport, het is gratis en is eenvoudig in gebruik.

 

Looker Studio

 

Mogelijke koppelingen

Er zijn meerdere koppelingen mogelijk via Looker Studio. Zo kan je via Google Marketing Platform Google Ads, Analytics, Google spreadsheets, YouTube, Search Console, tekstbestanden, social media platforms en verschillende databases zoals MySQL, BigQuery en PostgressSQL . Alle eRocketeers hebben voldoende kennis in Looker Studio om je op weg te helpen.

 

Werken met Looker Studio

Ben je overtuigd van Looker studio? Heb je meer informatie nodig? Heb je hulp nodig met het inrichten van de tool? Of heb je een andere vraag? Wij gebruiken zelf ook Looker studio, om onze data te presenteren aan onze klanten. Wij weten waar het om draait. Neem gerust contact met ons op.

Meer uit online marketing halen?

Wij presenteren graag de kansen die wij zien.

Meer inspirerende blogs

Instagram Statistieken
Deze statistieken op Instagram zijn interessant voor iedere ondernemer
LinkedIn interactie
Zo krijg je meer interactie op je LinkedIn berichten
doelen en subdoelstellingen bepalen
De doelstelling van jouw website bepalen

Belangrijke pagina's

Zijn de marketeers gecertificeerd?
Welke rapportages delen jullie?
Data analyse
575% meer e-commerce omzet voor Exxcellent met social media

Exxcellent is een perfect voorbeeld van hoe wij graag samenwerken met onze klanten. Goede communicatie, vertrouwen en een groeistrategie op maat. Met social media campagnes realiseren we 15.741% meer omzet.