Google Data Studio is nu Looker studio

Looker studio

Er is door Google aangekondigd dat Google Data studio, Looker studio wordt! Deze naamswijziging hebben zij tijdens de Google Cloud Next conference aangekondigd. In dit artikel vertel ik je wat Looker Studio is, waarom Google de naam veranderd heeft, wat de voordelen en mogelijke koppelingen zijn. Denk jij er aan om gebruik te gaan maken van Looker studio? Lees snel verder.

 

Wat is Looker Studio?

In Looker studio kun je gemakkelijk visuele rapporten opmaken, gegevens selecteren en samenwerken in dezelfde rapporten. Je wordt voorzien van inzicht in jouw data en die van jouw klanten. Naast marketingdata kun je nu ook gemakkelijk algemene bedrijfsdata implementeren. Het is een handige en gratis tool die jouw gegevens omzet in informatieve dashboards en rapporten. Hier heb je geen vlieguren als ervaren programmeur voor nodig!

Wil jij jouw eigen template ontwikkelen, zodat je jouw data professioneel kan presenteren aan derden? Dan kun je dit zelf bepalen in Looker Studio en kun je kiezen hoe jij je data weer wil geven. Dit geeft je vrijheid in het presenteren van belangrijke zaken. eRocket werkt zelf ook al een lange tijd met deze tool voor het voor het eRocket dashboard. We zorgen dat al onze statistieken op deze manier inzichtelijk zijn voor onze klanten.

 

Waarom een andere naam?

Alle business intelligence-diensten gaan samen onder de naam Looker Studio. Deze gingen voorheen schuil onder de naam Google Data Studio. Door van naam te veranderen willen zij alle databronnen met elkaar combineren. Dit heeft voor de gebruikers verder geen consequenties. Zij kunnen de tool gewoon blijven gebruiken zoals zij al deden. Los van de naamsverandering, is er dus nog vrij weinig verandering zichtbaar.

Tot vooralsnog dus nog geen extra features. Er zijn daarentegen wel plannen om de datamodellen uit te breiden. Dit laat nog even op zich wachten, maar bij eRocket houden we dit natuurlijk voor je in de gaten.

 

De voordelen

Looker Studio heeft vele voordelen, net als Google Data Studio. Het programma is handig in gebruik en je kunt eigenlijk alles zelf realiseren. Het is mogelijk om meerdere databronnen te koppelen in één rapport, er zijn uitgebreide design mogelijkheden, de mogelijkheid om een eigen template te ontwikkelen met de data die jij graag wil zien, er kan samengewerkt worden in hetzelfde rapport, het is gratis en is eenvoudig in gebruik.

 

Looker Studio

 

Mogelijke koppelingen

Er zijn meerdere koppelingen mogelijk via Looker Studio. Zo kan je via Google Marketing Platform Google Ads, Analytics, Google spreadsheets, YouTube, Search Console, tekstbestanden, social media platforms en verschillende databases zoals MySQL, BigQuery en PostgressSQL . Alle eRocketeers hebben voldoende kennis in Looker Studio om je op weg te helpen.

 

Werken met Looker Studio

Ben je overtuigd van Looker studio? Heb je meer informatie nodig? Heb je hulp nodig met het inrichten van de tool? Of heb je een andere vraag? Wij gebruiken zelf ook Looker studio, om onze data te presenteren aan onze klanten. Wij weten waar het om draait. Neem gerust contact met ons op.

Meer uit online marketing halen?

Wij presenteren graag de kansen die wij zien.

Meer inspirerende blogs

Instagram Statistieken
Deze statistieken op Instagram zijn interessant voor iedere ondernemer
LinkedIn interactie
Zo krijg je meer interactie op je LinkedIn berichten
doelen en subdoelstellingen bepalen
De doelstelling van jouw website bepalen

Belangrijke pagina's

Zijn de marketeers gecertificeerd?
Welke rapportages delen jullie?
Data analyse
575% meer e-commerce omzet voor Exxcellent met social media

Exxcellent is een perfect voorbeeld van hoe wij graag samenwerken met onze klanten. Goede communicatie, vertrouwen en een groeistrategie op maat. Met social media campagnes realiseren we 15.741% meer omzet.