Waarom lokale SEO juist nu enorm belangrijk is

Lokale SEO is niet meer weg te denken. 46% van de huidige zoekopdrachten binnen Google is lokaal. Steeds meer mensen zijn naar bepaalde producten of diensten op zoek in een specifieke regio. Google en andere zoekmachines maken bij de zoekvraag gebruik van de locatie vanaf waar de gebruiker online aan het zoeken is. Wil jij bij deze zoekopdrachten opvallen? Dan is het van belang om met lokale SEO aan de slag te gaan. In dit blogartikel leg ik je uit waarom dit juist in de huidige periode enorm belangrijk is.  

Van fysiek naar online winkelen

De verandering van fysiek naar online shoppen is al jaren aan de gang. Het corona virus heeft er echter voor gezorgd dat deze ontwikkeling in een stroomversnelling terecht is gekomen. Steeds meer kleinere ondernemers kiezen ervoor om met een webshop te werken, om op die manier toch te kunnen blijven verkopen. Meer online shops betekent meer concurrentie. Blijf je concurrentie voor door lokale SEO door te voeren.

Lokale SEO - online shoppen

Google Mijn Bedrijf

Het belangrijkste onderdeel van het inrichten van jouw lokale SEO strategie is het juist inrichten van Google Mijn Bedrijf. Heb je deze nog niet geclaimd, dan is dat stap 1. Vervolgens zorg je ervoor dat je hem op de juiste manier inricht. Benieuwd hoe je dit doet? Mijn collega Bori heeft een artikel over geschreven waar je alles leest over het optimaliseren van dit account en de voordelen hiervan.

Lokale zoekwoorden

Wanneer je met dit onderdeel van SEO gaat werken dien je er dus voor te zorgen dat de keywords en de content gericht is op lokale zoektermen. Dit doe je om jouw website te versterken met nieuwe content, maar voornamelijk om de gebruiker naar jouw website te halen en zijn of haar vraag te beantwoorden. We weten dat SEO teksten tijd nodig hebben om te gaan scoren. Door er alvast mee aan de slag te gaan, geef je jouw website tijd om te gaan stijgen.

Lokale SEO - eRocket

Neem contact op

Lokale SEO kan juist nu extra aandacht gebruiken. Ga er mee aan de slag en ontdek wat de voordelen voor jouw bedrijf zijn. Kun je hier hulp bij gebruiken? Geen probleem, eRocket staat voor je klaar. Neem contact op via juliette@erocket.nl of telefonisch. Wij helpen je graag verder.

× Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday