Google Guaranteed badge, wat betekent het?

Google guaranteed

Google is in Amerika en Canada gestart met het, tegen betaling, aanbieden van de Google Guaranteed badge. De badge komt te staan bij jouw Google Mijn Bedrijf, ook wel Google Business genoemd, en bij jouw vermelding in Google Maps. De Google Guaranteed badge was in eerste instantie alleen maar beschikbaar bij de lokale diensten-advertenties. Nu gaat het ook aangeboden worden als upgrade voor jouw Google Mijn Bedrijf profiel. Op dit moment (juli 2020) wordt dit allen nog aangeboden in de hierboven genoemde landen voor $50 per maand. De volgende badge zal dan verschijnen in het Google Mijn Bedrijf profiel en Google Maps: Google guarantee BadgeGoogle guarantee voorbeeld

Google Guaranteed badge verkrijgen

In eerste instantie was de Google Guaranteed alleen beschikbaar voor lokale diensten-advertenties. Je kon de badge alleen verkrijgen door het behalen van een Google background check en licenties check. Naast deze checks zal dus een maandelijks bedrag van $50 van de bedrijven worden gevraagd indien ze de Google Guaranteed badge willen verkrijgen.
Local packs Google Guaranteed

Wat zijn de voordelen van Google Guaranteed?

De Google Guaranteed badge geeft aan dat het bedrijf gecheckt en gescreend is door Google. Het is geïntroduceerd om de betrouwbaarheid voor de consument te verhogen. Daarnaast werd het gebruikt voor een programma om lokale bedrijven te certificeren voor Google Home/Assistent in de zoekresultaten. De verwachting is dat de CTR (click-through-rate) van de Google Mijn Bedrijf profielen met een Google Guaranteed badge hoger zal zijn dan bij bedrijven die deze niet hebben. Dit doordat het de onzekerheid van een consument wegneemt en het opvalt in de resultaten.
Met een goed geoptimaliseerde Google Mijn Bedrijf geef je op dit moment al een goede en professionele (eerste) indruk. Als er gekeken wordt naar de afbeelding hierboven met de lokale resultaten, lijkt het er op dat Google de bedrijven met de badge een extra boost geeft in de resultaten. Wanneer websitebezoekers gegenereerd worden zal het dus lijken op organisch verkeer, maar zal het uiteindelijk gekochte bezoekers zijn. Een interessante ontwikkeling om in de gaten te houden wanneer deze ook in Nederland op de markt komt.
Google guaranteed

Wat houdt The Google Guarantee in?

The Google Guarantee is een garantie die vanuit Google wordt aangeboden. Consumenten die via de lokale diensten-advertenties of de Google Assistent een dienst hebben afgenomen bij een bedrijf met de Google Guaranteed badge, kunnen een claim bij Google indienen wanneer ze niet tevreden zijn met de geleverde dienst(en). Google zou dan het betaalde bedrag voor de diensten terug kunnen betalen. De claim kan zo hoog zijn als de eerste kosten met een levenslange dekking. Hierbij zijn de volgende limieten voor Amerika en Canada:
Amerika: $2,000
Canada: CAD $2,000

Meer informatie?

Wil je meer informatie of heb je vragen over de Google Guaranteed badge? Neem dan gerust contact met ons op via de chat, de contactpagina, telefonisch via 076 782 0560 of via de mail op bori@erocket.nl.

Meer uit online marketing halen?

Meer uit online marketing halen?

Meer inspirerende blogs

Social media content bedrijf
Creëer de beste social media content voor jouw bedrijf
GMB profiel optimaliseren
Google Mijn Bedrijf optimaliseren: de voordelen
Wat is Google Mijn Bedrijf
Wat is Google Mijn Bedrijf? 5 voordelen

Belangrijke pagina's

Wat is jullie track record?
Lokale SEO strategie
Online marketing strategie
Growth hacking voor Bram’s Bouwstenen

1.500% meer zakelijke bezoekers en 1.200% meer behaalde doelen. Door een samenwerking en het regelmatig opperen van nieuwe growth hacks is dit project succesvol geworden voor de zakelijke markt. In plaats van meer advertentiebudget kozen we voor een andere strategie.

Lees hier hoe we Lego als teambuilding hebben ingericht.