Waarom je een eigen data warehouse wilt inrichten

data warehouse

Bij eRocket zijn we veel met data bezig. We zetten statistieken in voor de marketing doeleinden en gebruiken het om nieuwe kansen te zien. We halen informatie uit verschillende tools zoals: Google Analytics 4, Meta, Search Console en diverse online marketing tools. Dit wordt steeds meer informatie waar je beslissingen op neemt waardoor we voor klanten dit toekomstbestendig hebben ingericht. We maken gebruik van een data warehouse en in onderstaand artikel geven we aan wat het is en wat het voordeel is hiervan.

Wat is een data warehouse?

Een data warehouse is een plek waar je gegevens opslaat. Het verzamelt data uit verschillende bronnen. Het doel? Informatie snel en gemakkelijk analyseren en rapporteren. Stel je hebt een winkel en een webshop. Je data warehouse combineert de verkoopinformatie van beide. Zo zie je in één oogopslag je totale verkoop.

 

Een data warehouse is de start van big data gebruik. Bij eRocket hebben we een data warehouse waarbinnen diverse databases ingericht zijn. Deze databases bevatten statistieken vanuit Google, Meta, Tiktok, CRM en nieuwsbrief pakketten.

Alle zaken die wij met big data doen, zijn gebaseerd op informatie die uit een data warehouse komt.

Voordelen van een data warehouse

Waarom is een data warehouse nuttig voor online marketing? Online marketing draait om data. Denk aan bezoekersaantallen, klikgedrag en conversieratio’s. Met een data warehouse analyseer je al deze gegevens samen. Je ziet welke marketingacties werken en welke niet. Zo optimaliseer je je strategie en verhoog je je ROI.

Door je eigen data warehouse in te richten, kan je ook kiezen welke data van belang is voor je online marketing strategie. Bij eRocket hebben we altijd online marketing strategieën op maat, waardoor we de data bijhouden die van belang zijn voor een bepaald project. Wanneer SEO een belangrijk onderdeel is in de online marketing strategie, dan halen we alle statistieken daarvoor binnen in het data warehouse. Voorbeelden hiervan zijn de posities van de zoekwoorden en de top 10 van concurrenten op een zoekwoord.

Gegevens in diverse tools zoals Analytics worden niet oneindig opgeslagen. Hierdoor kan je ook niet altijd analyses maken waarbij je meerdere jaren kan vergelijken. Met big data in je eigen data warehouse is het wel mogelijk om deze data in te zien en te gebruiken.

Wanneer je je eigen data warehouse inricht, kan je kiezen waar de gegevens opgeslagen worden. De locatie van de server kan je bepalen waardoor je ook de keuze hebt om je data in Europa op te slaan. Ook zijn er mogelijkheden om een bepaald land te kiezen.

Ook aan de slag met een data warehouse?

Denk je dat alleen grote bedrijven een data warehouse nodig hebben? Mis! In deze digitale tijd profiteert elk bedrijf van goede data-analyse. Mocht je meer informatie willen hebben over een data warehouse, neem gerust contact met ons op!

Meer uit big data halen?

Wij presenteren graag de kansen die wij zien.

Meer inspirerende blogs

SEO big data analyses a
Zo gebruiken wij big data voor onze SEO strategie
first_party_data
First party data: een krachtige toepassing binnen online marketing
Big data & online marketing
Big data & online marketing: dit zijn de mogelijkheden
erik stelt cross domain tracking in
Cross domain tracking: koppel data van meerdere websites aan elkaar

Belangrijke pagina's

Wat maakt jullie anders dan andere online markering bureaus?
Welke rapportages delen jullie?
Data analyse
575% meer e-commerce omzet voor Exxcellent met social media

Exxcellent is een perfect voorbeeld van hoe wij graag samenwerken met onze klanten. Goede communicatie, vertrouwen en een groeistrategie op maat. Met social media campagnes realiseren we 15.741% meer omzet.