De online marketing kalender: basis van Multi Funnel

Online marketing kalender blog

Wij combineren altijd alle online marketing kanalen in één strategie. Die strategie noemen wij Multi Funnel marketing. In deze strategie is alles gericht op een doelstelling. Een belangrijk onderdeel van Multi Funnel marketing is het regelmatig evalueren met klanten. Tijdens dit evalueren wordt de stand van zaken besproken. Er wordt gekeken of we dichterbij de afgestemde doelstellingen komen. Om doelstellingen te behalen is het belangrijk om een duidelijk plan te maken, een online marketing kalender. Wij vertellen je hoe onze online marketing kalender eruitziet.

Online marketing kalender onderdelen

In de online marketing kalender zijn alle onderdelen van online marketing, ook wel internet marketing genoemd, opgenomen. Online marketing, ook wel internet marketing genoemd, bestaat uit alle activiteiten die worden ingezet om producten via internet te promoten. De onderdelen die wij vaak combineren zijn zoekmachine optimalisatie (SEO), online adverteren (SEA), conversie optimalisatie en social media marketing.

Zo ziet de kalender van eRocket eruit

Een online marketing kalender van eRocket is een kalender waarin alle werkzaamheden staan voor de online promotie. Wanneer we starten met Multi Funnel marketing zorgen we altijd voor een kalender van zes of twaalf maanden.
Doordat we werken vanuit een doelstelling, weten we welke onderdelen prioriteit hebben en kunnen we de werkzaamheden ruim van tevoren inschatten. Wanneer er nieuwe kansen zijn, spelen we daar direct op in.

Online marketing kalender

Ons Multi Funnel plan bevat altijd de volgende onderdelen:

  • Huidige situatie
  • Hoofddoelstelling
  • Subdoelstellingen
  • Gekozen online marketing middelen
  • Online marketing kalender

 

De online marketing kalender die in ons Multi Funnel plan staat bevat iedere maand de volgende onderdelen:

  • SEO werkzaamheden
  • SEA werkzaamheden
  • Social media werkzaamheden
  • E-mailmarketing, linkbuilding en andere werkzaamheden
  • Voortgang en statistieken doornemen

 

Bij de SEO werkzaamheden geven we aan wat we voor de vindbaarheid van de website in die maand doen. Dit kan zijn het opzetten van het zoekwoordenonderzoek, teksten optimaliseren, linkbuilding of conversie verbetering.

Voor SEA staan er de werkzaamheden in voor Google Ads, Bing Ads en andere online advertentie campagnes.

Voor social media geven we aan welke kanalen we optimaliseren, bijvoorbeeld LinkedIn of Facebook,  en op welke doelgroepen we ons gaan richten. Voor de social media strategie stellen we ook een contentkalender samen. De social media In de contentkalender specialiseren we welke berichten en afbeeldingen we gaan plaatsen op welke datum. Nieuwsgierig? Download een template voor de contentkalender.

In de online marketing kalender plaatsen we ook het versturen van een nieuwsbrief. Dit is van belang omdat we met de andere kanalen hierop in willen spelen.

Als laatste punt van de maand hebben we altijd ‘voortgang en statistieken doornemen’. Met dit onderdeel zorgen we ervoor dat we iedere maand contact hebben met het team bij de klant en bij ons. De online marketing kalender is hierdoor ook een stok achter de deur want we hebben iedere maand contact.

Voortgang bespreken online marketing

Complete online marketing strategie

Deze online marketing kalender is altijd onderdeel van de complete strategie: Multi Funnel Marketing. Alle betrokken partijen zijn door deze online marketing kalender altijd op de hoogte van de werkzaamheden die uitgevoerd worden op het gebied van SEO, SEA, social media en overige online marketing onderdelen.

Wil je ook werken met een online marketing kalender?

Wij zijn ervan overtuigd dat een complete marketing kalender werkt voor klanten. Wil je weten wat onze online marketing strategie voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op en wij zorgen voor een voorbeeld kalender voor jouw bedrijf!

Meer uit online marketing halen?

Wij presenteren graag de kansen die wij zien.

Meer inspirerende blogs

online marketingbudget bepalen
Je online marketingbudget bepalen voor 2024
online marketingplan
Wat is een online marketingplan?
Wat is conversie optimalisatie?
Klein budget voor online marketing? Dit zijn jouw kansen!

Belangrijke pagina's

Wat is jullie track record?
Wat maakt jullie anders dan andere online markering bureaus?
Online marketing strategie
34% meer leads uit Google Ads met Hypotheek Visie

De markt groeit flink, maar de concurrentie stijgt mee. Toch groeit het aantal conversies jaar op jaar. 34% meer leads tegen 13% lagere kosten per conversie. Mooie cijfers, veel vertrouwen en een fijne samenwerking. Daar zijn we maar al te trots op.