Ben jij klaar voor conversational messaging?

Conversational messaging inzetten
 • C-commerce is een geheim wapen in de online wereld en is een combinatie van persoonlijk en online winkelen.
 • Bij het inzetten van conversational messaging is het belangrijk om heldere doelen te definiëren.
 • Facebook Messenger en WhatsApp zijn voorbeelden waarbij c-commerce ingezet wordt.

 

Heb je ooit gehoord van conversational messaging en c-commerce? Zo niet, dan is dit hét moment om in te stappen. C-commerce is een geheim wapen in de online wereld. Stel je voor: in plaats van je klanten te laten verdwalen op je website, kun je direct met ze chatten, advies geven en zelfs verkopen via berichtenapps. Persoonlijk, snel en super effectief! We leggen je in dit artikel uit wat conversational messaging is, waarom jij het moet gebruiken en geven we je een stappenplan voor c-commerce succes.

Wat is conversational messaging?

Conversational messaging, verwijst naar bedrijven die met hun klanten communiceren via berichten-, chat- en andere spraaktechnologie-apps. In tegenstelling tot e-commerce, dat zich richt op winkelen via internet, draait c-commerce om winkelen via berichten apps. Het is een combinatie van persoonlijk winkelen en online winkelen, waardoor klanten een unieke en gepersonaliseerde winkelervaring krijgen.

Waarom zet je het in voor jouw bedrijf?

Laten we eerlijk zijn: de online wereld is druk. Maar met c-commerce spring je er uit:

 • Gemak: Jouw klanten shoppen waar en wanneer ze willen. Snel, simpel en zonder gedoe.
 • Vertrouwen: Een persoonlijk praatje? Dat bouwt vertrouwen op!
 • Flexibiliteit: Directe prijsinfo, snelle verzending en flexibel betalen. Wat wil je nog meer?
 • Exclusiviteit: Laat je concurrenten achter je en bied iets unieks.

Neem het bedrijf Sarenza als voorbeeld. Ze voegden een chatlink toe op Facebook en voilà, klanten begonnen direct met chatten. Simpel, toch? Er zijn een hoop voordelen als het gaat om een persoonlijke chatfunctie op je website.

conversational messaging voorbeeld

Jouw stappenplan naar c-commerce succes!

Aan de hand van de customer journey zijn er een aantal stappen die nodig zijn op weg naar succes.

 1. Awareness: laat iedereen kennis maken met jouw geweldige producten en diensten. En ja, chats zijn hier perfect voor!
 2. Consideration: wees er snel bij, win vertrouwen, en laat die leads maar binnenstromen.
 3. Conversion: maak het je klanten makkelijk. Bied ze die speciale kortingscode of dat extraatje en zie de verkopen stijgen.
 4. Re-engage: blijf in contact, help waar nodig en zorg dat jouw klanten blijven terugkomen.

 

En een gouden tip van ons: blijf altijd jezelf. Laat je merkpersoonlijkheid zien, stel duidelijke verwachtingen en experimenteer!

Campagnedoelen

Bij het inzetten van conversational messaging is het essentieel om heldere campagnedoelen te definiëren. Deze doelen sturen de strategie en bepalen het succes van je strategie.

Leads genereren kan een primair doel zijn, waarbij je potentiële klanten identificeert en hen naar je salesfunnel leidt.

Sales stimuleren is een ander cruciaal doel, waarbij je direct verkopen bevordert via chatkanalen.
Traffic verhogen naar specifieke landingspagina’s of productpagina’s kan ook een focus zijn, waarbij je gebruikers uitnodigt om meer te ontdekken buiten het chatvenster.

Ten slotte is engagement verhogen een belangrijk doel, waarbij je streeft naar betekenisvolle interacties met je doelgroep, wat leidt tot merkloyaliteit en langdurige klantrelaties. Het vaststellen en meten van deze doelen zorgt ervoor dat je conversational messaging strategie effectief blijft.

Kanalen die je in kan zetten

Er zijn veel bedrijven die conversational messaging in willen zetten. Messenger-apps zoals Facebook Messenger en WhatsApp zijn hier de juiste kanalen voor. Bedrijven kunnen in real-time met hun klanten communiceren. Instagram Direct biedt ook mogelijkheden voor organisaties om op een meer visuele manier met hun doelgroep te chatten. Voor professionele communicatie is LinkedIn Messaging een krachtig kanaal, terwijl tools zoals Slack en Microsoft Teams steeds vaker worden gebruikt voor B2B-conversaties. Daarnaast zijn er chatbots en live chat-functies op websites die 24/7 klantenservice mogelijk maken.

Het kiezen van het juiste kanaal hangt af van je doelgroep, je bedrijfsdoelen en de aard van het gesprek dat je wilt voeren.

Is dit jouw volgende stap?

Conversational messaging is geen toekomst, het is hier en nu. Bij eRocket staan we klaar om samen met jou deze reis te beginnen. Dus, ben jij klaar om samen met ons naar de maan en terug te gaan? Neem gerust contact met ons op. Je kunt ons telefonisch bereiken via 076 782 05 60. We staan voor je klaar om je te adviseren over conversational messaging.

Conversational messaging inzetten in lijn met jouw doelstelling?

Wij denken graag met je mee. Stuur ons een berichtje

Meer inspirerende blogs

e-commerce tips
E-commerce tips voor jouw webshop
conversie optimalisatie stappenplan
Conversie optimalisatie in 5 eenvoudige stappen
Conversie optimalisatie website
6 conversie optimalisatie tips

Belangrijke pagina's

Conversie optimalisatie
E-commerce marketing
Meer uit de huidige bezoekers halen

13% conversie percentage uit Google Ads door de website te verbeteren. Door conversie optimalisaties op de website van Mokken Bedrukken stegen het aantal aanvragen. We kregen al veel bezoekers op die site, dus gingen we op zoek om meer uit deze bezoekers te halen.