Canva tips voor ondernemers

Canva tips

Onze Canva tips helpen jou om bruisende content te creëren voor jouw website of social media. Vind jij jezelf niet echt creatief? Dat is geen probleem, met onze Canva tips word jij een echte professional. Je kunt Canva gebruiken voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Canva is super makkelijk in gebruik en is een goedkoper alternatief dan Adobe Photoshop. In dit artikel lanceren wij jou naar nieuwe hoogtes met onze handige Canva tips en ga direct zelf aan de slag!

 

Hoe werkt Canva?  

Canva is hét online designplatform om ontwerpen te creëren voor jouw bedrijf! Hoe werkt Canva dan? Met deze handige tool en samen met onze Canva tips, ontwerp jij onder andere nieuwsbrieven en berichten voor jouw social media. Je kunt voor elke afmeting een ontwerp maken. Het is mogelijk om ontwerpen te maken in bericht- of videoformat. Zie je geen geschikt ontwerp? Begin dan from scratch en kies voor aangepast formaat.  

Canva werkt heel eenvoudig in vergelijking met sommige andere designplatformen. Het is fijn dat afbeeldingen vanaf de bron gekopieerd kunnen worden naar het ontwerp. Je hoeft de afbeelding dus niet eerst op te slaan! Super handig en dat scheelt weer een hoop extra opslagruimte. Maar er is meer! Er zijn verschillen

de templates te vinden in Canva. Je kunt deze templates gebruiken ter inspiratie of als uitgangspunt van jouw ontwerp.

 

Waar gebruik je onze Canva tips voor?

Zoals we hierboven al vermelden kun je de Canva tips inzetten voor verschillende doeleinden. Hieronder vind je de meest gebruikte ontwerpen die je kunt gebruiken in jouw bedrijf:

Social media

Wil jij jouw social media strategie verrijken? Creëer creatieve content voor op Instagram, Facebook en Pinterest met onze Canva tips. In Canva kun je ook contentkalender maken, hier kun je de posts dan ook direct inzetten.

Advertenties

Als je succesvol wil adverteren via Google is het ook belangrijk dat je goede banners creëert. Implementeer de afmetingen en ontwerp creatieve banners voor jouw Display- of Performance Max campagnes.

Logo’s

Wil je een nieuw logo ontwerpen of het huidige logo aanpassen? Ook dit is mogelijk met alle soorten elementen die je toe kan voegen.

Webdesign

Ontwerp ook designs om op jouw eigen website te gebruiken. Deze tool kun je bijvoorbeeld gebruiken voor call to action buttons.

Posters

Ook voor offline kanalen kun je Canva inzetten. Posters, flyers en visitekaartjes ontwerp je gemakkelijk in jouw eigen huisstijl.

Nieuwsbrieven

E-mailmarketing inzetten door middel van een nieuwsbrief? Doe inspiratie op in de verschillende nieuwsbrief templates. Creëer een nieuwsbrief volledig afgestemd op de mededelingen die je over wil brengen naar jouw doelgroep.

Bedrijfspresentaties

Een belangrijke bedrijfspresentatie op de planning staan? In Canva ontwerp je gemakkelijk een professionele presentatie.

 

Canva gratis en Canva Pro

Wil je met onze Canva tips aan de slag gaan? Met de gratis versie kun je al veel bereiken. Zo kan je afbeeldingen en icoontjes uploaden, je eigen huisstijl creëren en gebruik maken van voorgestelde templates en handige elementen. Als je niet meer nodig hebt kun je de gratis versie blijven gebruiken. Met het Canva Pro account profiteer je van een paar leuke extraatjes. Het is mogelijk om extra animaties, gifjes en andere elementen in te laden. Daarnaast kun je het formaat wijzigen tijdens het ontwerpen en de achtergrond van afbeeldingen verwijderen.  

 

Hoe start je met Canva in jouw bedrijf?  

Nu je al wat meer bekend bent met onze Canva tips, wil je natuurlijk direct aan de slag. Maak gebruik van onderstaande stappen:

Stap 1: Kies een template
Stap 2: Zoek op thema naar elementen (vormen, beelden en grafieken)
Stap 3: Gebruik jouw eigen huisstijl in illustraties
Stap 4: Gebruik collages en lijsten voor afbeeldingen, ook zonder mogelijk

Op Canva heb je een groot aanbod aan (gratis) voorgestelde beelden. Ben je op zoek naar iets dat er niet tussen staat? Neem dan een kijkje op andere websites voor gratis beelden, zoals Pixabay en Unsplash

Hulp nodig?

Ga nu zelf aan de slag met al onze Canva tips en ontwerp geheel in huisstijl voor jouw bedrijf. Bij eRocket werken we graag met Canva. Heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag met het met creatieve designs voor jouw bedrijf!

Meer uit online marketing halen?

Wij presenteren graag de kansen die wij zien.

Meer inspirerende blogs

Contentkalender template
Gratis contentkalender template 2024 + voorbeeld
Alt teksten SEO
Met deze 5 tips optimaliseer je optimaal de afbeeldingen op je website
Instagram feed maken
Maak een Instagram feed in 5 stappen!
Webdesign & online marketing
Webdesign & Online marketing? Wij werken graag samen!

Belangrijke pagina's

Wat is jullie track record?
Social media strategie
Pinterest marketing
Over eRocket
Content marketing
Growth hacking voor Bram’s Bouwstenen

1.500% meer zakelijke bezoekers en 1.200% meer behaalde doelen. Door een samenwerking en het regelmatig opperen van nieuwe growth hacks is dit project succesvol geworden voor de zakelijke markt. In plaats van meer advertentiebudget kozen we voor een andere strategie.

Lees hier hoe we Lego als teambuilding hebben ingericht.