Canva tips voor ondernemers

Canva tips
  • Met Canva kun je eenvoudig creatieve content maken voor je website of social media
  • Gebruik Canva voor social media berichten, adverenties, logo’s, flyers, presentaties en nog veel meer
  • Start met een gratis account of kies voor Canva Pro voor nog meer mogelijkheden  

 

Wil je bruisende content creëren voor jouw website of social media maar weet je niet waar je moet beginnen? Met onze Canva tips word je een echte professional, creatief of niet. Canva is zowel persoonlijk als zakelijk te gebruiken. Waar Adobe Photoshop vaak een flinke investering is en tijd vraagt om het onder de knie te krijgen, is Canva betaalbaarder en veel makkelijker in gebruik! Na onze Canva tips kun je direct zelf aan de slag en lanceer jij je content naar nieuwe hoogtes!

Hoe werkt Canva?  

Canva is hét online designplatform om ontwerpen te creëren voor jouw bedrijf! Hoe werkt Canva dan? Met deze handige tool en samen met onze Canva tips, ontwerp jij onder andere nieuwsbrieven en berichten voor jouw social media. Je kunt voor elke afmeting een ontwerp maken. Het is mogelijk om ontwerpen te maken in bericht- of videoformat. Zie je geen geschikt ontwerp? Begin dan from scratch en kies voor aangepast formaat.  

Canva werkt heel eenvoudig in vergelijking met sommige andere designplatformen. Het is fijn dat afbeeldingen vanaf de bron gekopieerd kunnen worden naar het ontwerp. Je hoeft de afbeelding dus niet eerst op te slaan! Super handig en dat scheelt weer een hoop extra opslagruimte. Maar er is meer! Er zijn verschillende templates te vinden in Canva. Je kunt deze templates gebruiken ter inspiratie of als uitgangspunt van jouw ontwerp. Zoek je een specifieke kleur? Met de handige colorpicker van Canva gebruik je altijd de juiste kleurcode!

Start gratis met Canva of kies voor Canva Pro

Canva is geheel gratis te gebruiken! Maak gebruik van de templates, upload je afbeeldingen en logo’s, zet je ontwerp direct in een mock-up, creëer je eigen huisstijl en download je ontwerpen. Wil je net dat stapje extra toevoegen in je content creatie? Kies dan voor Canvra Pro. Hiermee heb je toegang tot nóg meer templates en elementen en krijg je een aantal leuke extra functies. Denk bijvoorbeeld aan de Magic Studio met AI van Canva. Ook kun je met Canva Pro achtergronden van je afbeeldingen verwijderen.

Waar gebruik je onze Canva tips voor?

Zoals we hierboven al vermelden kun je de Canva tips inzetten voor verschillende doeleinden. Hieronder vind je de meest gebruikte ontwerpen die je kunt gebruiken in jouw bedrijf:

Social media

Wil jij jouw social media strategie verrijken? Creëer creatieve content voor op Instagram, Facebook en Pinterest met onze Canva tips. Kies eenvoudig de afmeting voor jouw gewenste platform. Maak je gebruik van Canva Pro? Dan kun je de content ook meteen inplannen via de contentplanner.

canva tips social media

Advertenties

Als je succesvol wil adverteren via Google is het ook belangrijk dat je goede banners creëert. Implementeer de afmetingen en ontwerp creatieve banners voor jouw Display- of Performance Max campagnes.

Logo’s

Wil je een nieuw logo ontwerpen of het huidige logo aanpassen? Ook dit is mogelijk met alle soorten elementen die je toe kan voegen.

Webdesign

Ontwerp ook designs om op jouw eigen website te gebruiken. Deze tool kun je bijvoorbeeld gebruiken voor call to action buttons.

Posters

Ook voor offline kanalen kun je Canva inzetten. Posters, flyers en visitekaartjes ontwerp je gemakkelijk in jouw eigen huisstijl.

Nieuwsbrieven

E-mailmarketing inzetten door middel van een nieuwsbrief? Doe inspiratie op in de verschillende nieuwsbrief templates. Creëer een nieuwsbrief volledig afgestemd op de mededelingen die je over wil brengen naar jouw doelgroep.

Bedrijfspresentaties

Een belangrijke bedrijfspresentatie op de planning staan? In Canva ontwerp je gemakkelijk een professionele presentatie.

 

 

Hoe start je met Canva in jouw bedrijf?  

Nu je al wat meer bekend bent met onze Canva tips, wil je natuurlijk direct aan de slag. Maak gebruik van onderstaande stappen:

Stap 1: Kies een template
Stap 2: Zoek op thema naar elementen (vormen, beelden en grafieken)
Stap 3: Gebruik jouw eigen huisstijl in illustraties
Stap 4: Gebruik collages en lijsten voor afbeeldingen, ook zonder mogelijk

Op Canva heb je een groot aanbod aan (gratis) voorgestelde beelden. Ben je op zoek naar iets dat er niet tussen staat? Neem dan een kijkje op andere websites voor gratis beelden, zoals Pixabay en Unsplash.

Hulp nodig?

Tijd om zelf aan de slag te gaan! Met onze Canva tips maak je de mooiste ontwerpen voor jouw bedrijf. Ook bij eRocket werken we graag met Canva. Heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag op weg!

Meer uit online marketing halen?

Wij presenteren graag de kansen die wij zien.

Meer inspirerende blogs

Contentkalender template
Gratis contentkalender template 2024 + voorbeeld
Alt teksten SEO
Met deze 5 tips optimaliseer je optimaal de afbeeldingen op je website
Instagram feed maken
Maak een Instagram feed in 5 stappen!
Webdesign & online marketing
Webdesign & Online marketing? Wij werken graag samen!

Belangrijke pagina's

Wat is jullie track record?
Social media strategie
Pinterest marketing
Over eRocket
Content marketing
Growth hacking voor Bram’s Bouwstenen

1.500% meer zakelijke bezoekers en 1.200% meer behaalde doelen. Door een samenwerking en het regelmatig opperen van nieuwe growth hacks is dit project succesvol geworden voor de zakelijke markt. In plaats van meer advertentiebudget kozen we voor een andere strategie.

Lees hier hoe we Lego als teambuilding hebben ingericht.